Kerava sosiaalisessa mediassa

Tykkää jos tykkäät.

Miten Keravaa edustetaan somessa?

Päivitys: Kerava ja sosiaalinen media -aiheesta jatkettiin lokakuussa 2012

Keravan kaupungin rantauduttua Facebookiin oikein virallisesti ajattelin yleisesti/pikaisesti tsekkailla  keravalaisten presenssiä nettiyhteisöissä.

Kaupungin oman sivun lisäksi muutamat paikalliset yritykset ovat suoriutuneet Naamakirjaan. Kummoista suosiota eivät nämä FB-porukat nauti: Kerava-ryhmällä on vain reilu 1500 jäsentä. Toisaalta määrä on melko kunnioitettava verrattuna paikkakunnan asukasmäärään – ja siihen, että kaupungin virallisella sivulla on noin 1000 ihmistä vähemmän.

Virallisella FB-sivulla ilmoitettiin toiminnan alkaessa, että tavoitteena on kerätä 5000 fania viikossa. Pari viikkoa myöhemmin voidaan todeta yrityksen epäonnistuneen totaalisesti, sorry. Sivua päivitetään kuitenkin kunnioitettavan aktiivisesti. Sisältö koostuu pääosin linkeistä ja mainoshenkisistä valokuvista. Sävy on reipas ja sopivan kepeä. Kukahan listaa ylläpitää?

Päivitysten joukosta löytyi sattumalta linkki, joka ohjastaa kaupungin nettisivuille Keravan ystävyyskaupunkien listalle. Joukossa on kaupunkeja niin Baltiasta, Skandinaviasta kuin Saksastakin. Mukana on myös latvialainen Ogre. Siellä ei Frodo halua seikkailla, hehe.

Viime julkaisussa vinkkasin jo Kerava-seuran sivujen suuntaan. Seura ei toki ole ainoa keravalaisyhteisö, jolla on omat nettisivunsa. Keravan Martat ry. ylläpitää varsinaisen nettisivun sijaan blogia, joka varmasti ajaa saman asian.

Parhaat sosiaalisen median naurut saa kuitenkin yhteisöllisen nettitietokirjan Wikipedian suomenkielisestä parodiasta, jossa heitetään ansiokasta läppää muun muassa kaupunkimme historiasta. Jo ensimmäisen lauseen muotoilu naurattaa. Hyvää settiä!

Miten on tuollaista läppää keksitty heittää ja miksi? Noh, Hikipedian mukaan “kukaan ei tiedä miksi, mutta miksi on suuri kysymys Keravalla”.

Hypsähdetään vielä pois somemaailmasta ja muuhun bittivirtaan. Google Mapsin Street View -näkymä kaupungin keskustasta on jo klassikko:

Hyvä vaikutelma Keravan ydinkeskustasta.

2 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.