Howard Carterin syntymästä 138 vuotta

Faaraon kirous on täällä jälleen! Kuvassa oikealla Howard Carter Tutankhamonin hautakammion ovella vuonna 1922.

Aamun Google Doodle paljasti, että arkeologi Howard Carterin syntymästä on kulunut 138 vuotta. Tutankhamonin hautakammion ensimmäisen tutkijan juhliminen ei välttämättä tunnu erityisen relevantilta, mutta minulle Carter on aina ollut lähellä sydäntä.

Kirjoitin nimittäin ala-asteella kauhutarinan, jossa Carterin ja hänen yhteistyökumppaninsa ylle lankeaa kirous heidän löytäessään faarao Tutankhamonin hautakammion Egyptissä. Tarina itsessään on aika huvittava, mutta pohjautuu aika jeessisti tositapahtumiin.

  • Stories of “the mummy’s curse” or “King Tut’s curse” excited the world after the discovery in 1922 of the ancient pharaoh’s tomb in Egypt. Lord Carnarvon, a British sponsor of archaeology in Egypt, died shortly after attending the tomb’s opening, inspiring speculation that supernatural forces were at work. (Haunted American Tombs -sivusto)

Egyptin historia ja faaraoiden aikakausi on kiehtonut jo pienestä pitäen, ja tämä kuudennen luokan historiantuntien inspaama kauhistelu oli jonkinlainen faarao-faniuden kulminaatio. Ehkä joskus kirjoitan vielä kauhutarinan, joka sijoittuu toiseen aikakauteen, joka on jo vuosien ajan kiinnostanut: sisällissodan ajan Yhdysvaltoihin…

Anyway, julkaisin Faaraon kosto -tarinan joskus blogissa. Tänään jos milloin on hyvä syy lukea osa I ja osa II.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.