Guilty Pleasures: Cheri Cheri Lady

Dieter Bohlen ja Thomas Anders eli Modern Talking teki lyhyen comebackin vuoden 1998 best of -kokoelmallaan.
Modern Talking Back For Good
Dieter ja Thomas ällön bromanttisina.

Analyysissä Modern Talkingin kasarihitti Cheri Cheri Lady

Uutuussarja Guilty Pleasures kaivaa luurangot kaapista ja esittelee kirjoittajan syyllisiä nautintoja pop-kulttuurin historiasta.

80-luvun musiikissa on sitä jotain. Jostain syystä kasarifaniuden myöntäminen oli vaikeaa yläasteella, jolloin yleisesti kuuminta hottia olivat Celine Dion Titanic-tunnareineen, The Offspring ja No Doubt.

Sittemmin olen ilolla ownannut kasarisynat ja -rummut… joskin tämän ensimmäisen Guilty Pleasuren julkistaminen on edelleen vähän kiusallista.

Kuulin Modern Talkingista ensi kertaa vuonna 1998 yhtyeen yrittäessä comebackia remix-versiolla You’re My Heart You’re My Soulista. Biisi tuntui soivan kaikkialla, ja jokin innosti ostamaan Back For Good -kokoelmalevyn.

Tempaus oli riskaabeli – miten selittäisin kornilla kannella varustetun, saksalaisille naisille suunnatun albumin ostamisen?

Näin vuosia myöhemmin Back For Good säilyttää yhä paikkansa lipaston alimman laatikon CD-levyhyllyn pohjalla, vaikka jo ostamisen jälkeen selvisi, että suurin osa kokoelmasta on helposti unohdettavaa tuubaa.

Yksi biisi kuitenkin nousi ylitse muiden ja on yhä kovaa kamaa.

Cheri Cheri Lady

Cheri Cheri Lady on pohjimmiltaan pokaamislaulu, jolla mies kosiskelee naista rakkauden aktiin. Kaunopuheisista lemmenlupauksista huolimatta tavoitteena tuntuu tosirakkauden sijaan olevan pelkkä yhden illan juttu. “Got a love in my soul; easy come, but I think easy go”, Modern Talkingin pojat laulavat.

Panhuilumaisella synakuviolla ja bändille ominaisilla falsettiosuuksilla maustettu biisi on kuitenkin niin smoothia kamaa, että sitoutumiskammo jää vähälle huomiolle.

80-luvun musiikkivideoissa parasta oli se, ettei niiden yleensä tarvinnut olla millään tavalla järkeviä. Nik Kershaw, Bonnie Tyler, Phil Collins ja monet muut artistit saattoivat luvan kanssa pälyillä dramaattisesti ympäriinsä fantasiahenkisissä lavasteissa ilman kunnollista juonta. Modern Talking antaa tälle mielikuvitukselliselle trendille oman kontribuutionsa Cheri Cheri Ladyn musiikkivideossa, jossa miehet haahuilevat ympäri autiotaloa.

Päivitys 2019: Katso tarkempi analyysi musiikkivideosta!

Jos yrittämällä yrittää, voi musavideon tulkita esittävän biisin levytyssessiota. Pojat kokoontuvat eksentrisesti sisustetulle treenikämpälle äänittämään uutta hittiä ja treenaamaan sen esittämistä livenä.

Odotellessaan bändikaveriaan saapuvaksi Dieter hypistelee jo miksauspöytää. Viimein myös Thomas saapuu paikalle, joka heti kärkeen paljastaa karun totuuden itsestään. Kuohkea kampaus, pinkkiä huulikiiltoa ja lantiota keikuttava askellus – tyyppihän on nainen!

Pihamaalle on eksynyt myös höynähtänyt sellisti, jolle pojat opettavat käytöstapoja sytyttämällä (musiikkinsa voimalla) tämän soittimen tuleen.

Esiintymiset suoraan kameralle kuvastavat Modern Talkingin keikkaharjoituksia. He eivät tuijotakaan suoraan katsojan sieluun vaan peiliin, jonka kautta he tyyppaavat, mikä ketkutus näyttää hyvältä missäkin kohdassa. Erityisen paljon treeniä saa Dieterin käsi, jota mies heilauttaa rillumareihenkisesti jatkuvalla syötöllä. Kertaushan on opintojen äiti.

Sessioita varten pojat ovat tietenkin pukeutuneet tyylillä. Dieter turvautuu parhaaseen Adidaksen tuulipukuun. Pusakan vetoketju on rennosti auki, jotta Dieter voi esitellä kultaista kaulakorua ja karvatonta rintakehäänsä. Thomasilla taas on yllään arkinen merikapteenin takki epoletteineen. Kaulassa roikkuu ex-vaimo Nora Ballingin lahjoittama kaulakoru, jonka Thomas sai parin erotessa.

Kippari ja atleetti – Modern Talkingin pojat on stailattu varsin “yhteensopivasti”. Kontrastia korostaa ero duon esiintymistyyleissä: toinen laulaa haudanvakavana ja lasittunein silmin, toinen jopa tilanteesta huvittuneena hymyillen.

Kaikessa korniudessaan video on pääosin taidokkaasti toteutettu, mutta on mukana paljon ontuvaakin.

Dieter sentään heilauttelee oikeaa kättään munakkaasti siinä, missä Thomasin muuvit ovat usein kömpelöitä ja epävarmoja. Muutaman kerran video siirtyy kuvasta kuvaan turhankin vauhdikkaasti ja tuntuu, että samurai-releet ja sellisti vilahtavat ruudussa kuin vahingossa. En myöskään ymmärrä, miksi vikan kertsin kohdalla Dieter leikkii kitaransa muuttuvan uruiksi poikien rynnittyä treenikämpän pihalle.

Videota katsellessa on vaikea ymmärtää, miten Matin ja Tepon teutoniversio on noussut Saksan kaikkien aikojen myydyimmäksi bändiksi. Mutta toisaalta, jos vuonna 1998 jopa eräs finninaamainen teinipoikakin on Modern Talkingin levyn haksahtanut ostamaan, ei suosiota ilmeisesti voi kieltääkään.

3 comments

  1. Tästä kyseisestä bändistä jaksetaan kyllä kirjottaa kaikenlaista,mielipidettä on jopa haukuttu homoiksi vaikkei ne ole vaan ihan heteroita siis.. ja liian akkamaisella äänellä laulaa ja rakkauslurituksia pursuilevaa skeidaa. ja tuo että thomas olis jotenki naisen näkönen no ei todellakaan ole jos minun mielipidettä kysytään . ne on oikeesti ihania ja tekeehyvää musaa ja kaikkea mitä mieleen tulee ja tekee ihania rakkauslauluja eikä laula mistään jeesuksesta ja yms…niinku nää hevarit tekee niin helvetin paskaa musaa…että. Mutta mielipiteitä on ja monesta musasta voi tykätä. Ja edelleen voi sanoa vaikkei ei ole enää yhdessä niin hyvää musaa tekee edelleen sanon minun sanoneen sekä Dieter että Thomas ilove them forever…ja fani ollu 14 vuotta ja loppua ei näy.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.