Vuosi 2012 – In Memoriam

HurraaKerkko kulttielokuva
Katsaus Space: Kerkon vuoteen 2012
Katsaus Space: Kerkon vuoteen 2012

Vuoden vaihtumisen kunniaksi…

On… jälleen… aika katsastaa, mitä kuluneen vuoden aikana on saatu aikaiseksi. Kuuden vuoden ikään päässyt Space: Kerkko pureutui vuonna 2012 pop-kulttuurin kulttiaarteisiin, digitaalisen median hitteihin ja huteihin sekä erään pienen suuren kaupungin salaisuuksiin. Uusien aiheiden ohella blogi löysi uusia yleisöjä.

Lukiessani viime vuosien muisteloita huomaan, ettei vuoden 2012 aikana niin sanotussa oikeassa elämässä ehtinyt tapahtua mitään erityisen mullistavaa. Vuonna 2009 Taika syntyi ja menin naimisiin, 2010 valmistuin ja yhdistelin työelämää ja koti-isyyttä, vuonna 2011 tuli tehtyä muutamakin suuri muutos uuden työpaikan ja asunnon myötä. Viime vuosiin verrattuna kulunut vuosi on siis tavallaan ollut aika “tasaista”.

Toki vuoden aikana on tapahtunut paljon hienoja asioita. Olen oppinut työssäni paljon ja päässyt mielestäni kunnolla osaksi työyhteisöä. Taikan kanssa kokee jatkuvasti jotain uutta ja innostavaa. Tietyllä tavalla eniten ilahduttaa syksyllä alkanut henkinen virtapiikki, jonka myötä olen taiteillut ja liikkunut huomattavasti aktiivisemmin.

Kaiken hyvän alku lienee syksyllä startannut kuntoboxing-kurssi, joka toimi piristysruiskeena myös omille luoville projekteille – etenkin kirjoituksille. Lukuisien blogijuttujen ja Kerava-seuran kirjaan tehdyn artikkelin ohella olen ottanut uudelleenkäsittelyyn erään vanhan kirjaprojektiin.

Lisäksi olen vuoden aikana piirtänyt ja kehitellyt uusia biisejä pianolla selvästi aiempaa aktiivisemmin. Harmillisesti muutama biisiaihio jäi valmistumatta, mutta toisaalta iloitsen suuresti saatuani erään erittäin tärkeän kappaleen valmiiksi vaivaisen noin kymmenen VUODEN hiomisen jälkeen. Saavutuksesta innostuneena äidyin varsin harvinaislaatuisesti esittämään biisin yleisölle.

Ehkä tämän uuden luovan aktiivisuuden jatkeena olen myös halunnut asettaa itselleni muutamia tavoitteita eri projekteihin liittyen. Monet näistä tavoitteista ovat tyyliä “ennen kuin täytän 30”, vaikken missään ikäkriisissä olekaan. Haluan kuitenkin saada esimerkiksi edellä mainitun pitkään haudutellun kirjaprojektin loppusuoralle marraskuisten synttäreiden korvilla. Muut tavoitteet taidan pitää omana tietona ainakin vielä hetken.

State Of The Blog Address

State-Of-The-Blog

Toki tavoitteita ja suunnitelmia on myös paljon Space: Kerkko -palstan varalle. Vuosi 2012 kului ahkerasti kirjoittaessa ja kuvittaessa. Blogissa julkaistiin 53 artikkelia – pieni lasku vuoden 2011 liki 70 artikkelista, mutta yllättävän korkea luku siltikin.

Harva teksti oli ilman vähintään yhtä varta vasten tuotettua kuvaa, joista monen tekemiseen tuli käytettyä jopa tunteja. Teemallisesti blogi siirtyi enemmän pop-kulttuuri- ja teknologia-aiheiden suuntaan, ja oman elämän ruotiminen jäi selkeästi vähemmälle.

Jaoin artikkeleita melko aggressiivisesti. Omalla Facebook-seinällä tai Twitterissä linkin jakamisen sijaan tein myös kohdennettuja iskuja. Esimerkiksi crowdfunding-tekstin jaoin Senjan Facebook-sivulle ja Facebook-mainoksia käsittelevän artikkelin COMMuunin FB-sivulle.

Tehokas-mutta-kohtelias spämmi tuotti mukavasti tuloksia – artikkelit keräsivät kiitettävästi klikkauksia ja jakoja etenkin kesästä lähtien. Verkkosivulla käytiin vuoden aikana yhteensä yli 5200 kertaa, mikä voi jonkun mielestä vaikuttaa vähältä, mutta luku oli selvästi suurempi kuin vuonna 2011.

Mesenaatti-jakoi-artikkelin

Suosituimpia hakutermejä, joilla ihmiset sivulle tulivat, olivat mm. termit “Red Sonja”, “Kerava” ja “Chicken Cage Of Terror“.

Suosituimpia artikkeleita olivat muun muassa keravalaista kunnallispolitiikkaa käsittelevä artikkeli, crowdfunding-juttu ja jostain syystä vanha Kesän Merkit -artikkeli. Laite- ja leffa-arvostelut olivat nekin hyvin luettuja.

Ainahan sitä voisi napista siitä, miten haluaisi lisää aikaa kirjoittamiselle,  blogivideoiden tekemiselle ja whattahoo, mutta kyllähän sitä muutaman filkan ehti vuoden aikana pyöräyttää. Oli hauska käsitellä jälleen abileffaa sen 10-vuotisjuhlan kunniaksi ja murehtia rikkoutuneen tietokoneen perään. Muita vuoden aikana tehtyjä videoita löytyy tästä listasta.

Olen varsin tyytyväinen sivuston kehitykseen vuoden aikana ja erityisen iloinen monista positiivisista kommenteista, joita on tullut välillä yllättäviltäkin tahoilta. Luonnollisesti aikaa ei aina ollut yhtä paljon hioa tekstejä eikä aina ollut inspistäkään, ja aika ajoin tuppaan ajautua jonkinlaiseen eksistentiaaliseen kriisiin siitä, että kirjoitanko aina vaan samasta aiheesta vaiko enkö. Vuonna 2012 aiheista ei tuntunut kuitenkaan missään välissä olevan pulaa, ja uudet teemat pitivät homman mielenkiintoisena ja tarjosivat tarpeeksi vaihtelua.

Suoranaista suosikkia on kaikkien artikkelien joukosta vaikea valita. Monet Cult Sure -tekstit ja Digilluusiot onnistuivat niin tekstillisesti kuin kuvienkin osalta.

GTA Kerava -luonnos oli osa jo 15-vuotista unelmaani luoda Kerava-aiheinen videopeli. Leikkimielinen leffafestari Film February kasvoi vähän yllättäen jatkuvaksi teemaksi, vaikka alun perin olinkin ajatellut koko homman vain vuoden 2011 vitsiksi. Yachtrockintäyteisen kesän päätteeksi vaalittiin perinteitä valitsemalla Kerkon Virallinen Kesäbiisi jo seitsemättä kertaa. Leffapahis- ja hyvislistojen jatkeeksi julkaistiin lista Hollywoodin harmaalla alueella liikkuvista hahmoista.

Vuodelta 2013 odotan mielenkiintoisten sisältöjen kirjoittamista sopivan aktiivisella tahdilla ja nörttiblogiksi profiloitumisen jatketta. Toivon myös liikenteen sivulle kasvavan, koska se motivoi jatkamaan bloggaamisen parissa. Vaikka kirjoitankin tekstejä henkilökohtaisesta näkökulmasta, toivon löytäväni samoista asioista kiinnostunutta yleisöä. Olkoon tuleva vuosi vielä edellistäkin komeampi!

Lopuksi vielä suuri kiitos kaikille seuraajille lukemisesta ja jakamisesta! Space: Kerkon yhden miehen toimitus odottaa innolla, mitä kaikkea vuonna 2013 tapahtuu!

BONUS: Vuoden 2012 aikana tuli myös hylättyä kaikenlaista materiaalia.
BONUS: Vuoden 2012 aikana tuli myös hylättyä kaikenlaista randomia materiaalia.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.