Minä olen Keravan uusi pormestari!

Kerava sijainti asuminen Keravalla
Vive le roi - c'est moi!
Vive le roi – c’est moi!

Eläköön Keravan uusi päämies!

Noin puolitoista vuotta sitten kirjoitin haaveistani nousta kiinni virtuaaliseen vallankahvaan Keravalla. Pitkän uurastuksen myötä tavoite on saavutettu – jopa ylitetty!

Foursquare on älypuhelinsovellus, jonka käyttäjä voi kirjautua silloiseen sijaintiinsa. Niin kaupungeilla, kaupoilla kuin puistoillakin on omat venuensa. Aktiivisesti kirjautumalla voi nousta venuen aktiivisimmaksi käyttäjäksi eli mayoriksi.

Pelillinen sosiaalisen median palvelu voi kuulostaa turhanpäiväiseltä, mutta sen käytöstä voi olla rahallista hyötyä: monet ravintolat ja liikkeet tarjoavat erityistarjouksia sisäänkirjautujille.

Matka vallan kahvaan

Vuodenvaihteessa 2011-2012 asetin tavoitteeksi nousta jonkun keravalaisen venuen mayoriksi.

Keravan juna-aseman valloittaminen kävi mielessä, mutta jäi toteutumatta. Foursquaren puolentoista vuoden on-off-käytön aikana olen toiminut mayorina mm. muutamassa paikallisessa puistossa, mutta aina menettänyt asemani muille someintoilijavanhemmille jonkin ajan kuluttua. Keravan kaupungin pormestariudesta en viitsinyt edes haaveilla, sillä paikan saavuttaakseni minun olisi pitänyt kirjautua jopa kymmeniä päiviä (pisteitä saa vain yhdestä kirjautumisesta samaan paikkaan / päivä).

Tänä keväänä pistettiin auto kuitenkin isolle vaihteelle. Huomasin sattumalta, että Keravan mayorilla oli edelleen huomattava kirjautumisetumatka, mutta hän ei puolustanut asemaansa kovinkaan aktiivisesti. Tilaisuuteni nousta mayoriksi mayorin paikalle oli tullut, ja Keravan valloitus alkoi tuntua realistiselta päämäärältä, vaikkei se aiemmin tavoitteena ollutkaan. Niinpä aloin varta vasten kirjautua Kerava-venueen joka aamu, ja päivä päivältä kuroin umpeen silloisen pormestarin Outi-Leenan etumatkaa.

Useamman viikon ahkeroinnin tuloksena ilmoitan suurella ylpeydellä nousseeni Keravan pormestariksi! Tästä alkaa Kerkon reign of terror, jonka ikeessä elävät kaikki… kymmenet keravalaiset Foursquare-aktiivit.

Saa nähdä, kuinka kauan jaksan pitää itseäni vallan kahvassa, mutta Foursquaren kilpailuhenkisyyden huomioiden pääsen jo varmasti pian toteamaan: “Sinäkin Brutukseni…”

Lisää Kerava-aiheisia artikkeleita löydät täältä.

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.