TOP5 How Did This Get Made -podcastin live-jaksoa

Hersyvällä huumorilla maustettu podcast How Did This Get Made tekee käsittelee syystäkin pahamaineisia elokuvia.
How-Did-This-Get-Made-podcast
Junen, Paulin ja Jasonin podcastia voi kuunnella mm. iTunesin tai Soundcloudin kautta.

Huonot elokuvat tarjoavat paljon hyvää viihdettä

Päivitys 09/2017: Artikkelin julkaisun jälkeen on julkaistu lisää huikeita live-vetoja, joten suosittelen yhä tsekkaamaan podcastin. Valitettavasti sarjaan on tullut paywall, mistä johtuen vain osa jaksoista on saatavilla Soundcloudissa. 

Mainitsin jo artikkelissa TOP 5 viihdyttävää katsausta surullisenkuuluisiin elokuviin, että How Did This Get Made on yksi ehdottomista podcast-suosikeistani.

Koomikoiden Paul Scheer, June Diane Raphael ja Jason Mantzoukas isännöimässä sarjassa revitellään kulttimainetta nauttivien elokuvien kustannuksella. HDTGM on kuin nykyaikainen versio Mystery Science Theaterista.

Juontajilla on melko selkeät roolit: Paul ohjaa keskustelua, June pyrkii löytämään loogiset selitykset elokuvien kummallisuuksille ja Jason latelee räävittömyyksiä. Vaihtuvat vieraat tuovat oman mausteensa keskusteluun.

Lähes 150 jaksosta moni on tallennettu yleisön edessä. Live-jaksoissa tunnelma on usein vapautuneempi kuin studiovedoissa – etenkin Jason tuntuu irrottelevan entistä ronskimmin. Niinpä seuraavaksi listaan viisi mielestäni hauskinta live-jaksoa.

5 Over The Top

Jakso yhdistää kaksi HDTGM:n suosikkilähdettä: Sylvester Stallone ja Cannon Films. Elokuvassa rekkakuskia esittävä Stallone yrittää luoda uuden yhteyden poikaansa ja unelmoi kädenvääntökilpailun voitosta. Jos koomikoiden esittämät pedofiliaepäilyt eivät kiinnosta, Sly & Cannon -kombo viihdyttää myös Cobralle omistetussa jaksossa.

Lue myös: Top 10 biisiä Stallone-elokuvista

4 Deep Blue Sea

Renny Harlinin ohjaamassa haihorrorissa Deep Blue Sea huippuälykkäät hait alkavat metsästää keskellä merta sijaitsevan tutkimuskeskuksen henkilökuntaa. Podcastissa kuullaan huvittava Renny-imitaatio sekä hehkutetaan Samuel L. Jacksonin kuolinkohtausta ja LL Cool J:n rap-vetoa, jotka molemmat nauttivat huikeaa kulttimainetta.

Katso myös: Arvostelussa Renny Harlinin ohjaama Elm Street 4

3 A View to a Kill

Yhteisvedossa toisen podcast-lempparini James Bondingin vetäjien kanssa ruoskitaan yksi Roger Mooren kömpelöimmistä Bond-leffoista. Osansa saavat muun muassa ikääntyvä päänäyttelijä ja perhosesitys Eiffelin tornissa, minkä lisäksi tarjolla on paljon knoppitietoa leffan kulisseista. Kuoleman katseen juonta eivät osaa tiivistää edes podcastin tähdet.

2 TMNT 2: Secret of the Ooze

Turtlesit selvittelevät omaa taustatarinaansa, mutta Silppuri palaa kostamaan. Etenkin live-jaksoissa vieraan on mahdollista nostaa keskustelu uudelle (älyttömyyden) tasolle, ja vieraileva tähti Adam Pally naurattaakin muun muassa osuvalla Tikku-imitaatiollaan.

Cult Sure: Sensuuri teki kilpikonnista sankareista

1 Bloodsport

Tositapahtumiin (?) perustuvassa toimintaelokuvassa Jean-Claude Van Damme matkaa Hongkongin osallistuakseen salaiseen kamppailulajiturnaukseen. Bloodsportia käsitellään poikkeuksellisesti varsinaisena mestariteoksena. Hehkutuksen kohteina ovat muun muassa alun treenimontaasi, taistelukohtaukset ja Van Dammen ulkonäkö. Muita kohokohtia ovat keskustelu videopeleistä, käsikirjoittajan nimestä ja nuoren Frank Duxin esittäjästä.

Loistavat HDTGM-jaksot eivät kuitenkaan totisesti tähän lopu. Suosittelen jokaista elokuvafania tutustumaan!

2 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.