10 sykähdyttävää biisiä videopeleistä

parhaat biisit videopeleistä
Hatunnosto Koji Kondolle, David Wiselle ja muille maineikkaille videopelisäveltäjille.

Monet videopelit muistetaan niiden hahmoista, grafiikoista ja siitä, miten peliohjaimen intensiivinen hakkaaminen rasitti peukaloita. Lisäksi niiden soundtrackit saattavat tehdä lähtemättömän vaikutuksen. Nintendo Classic Mini -retrokonsolin saapumista odotellessa on aika nostaa hattua muutamalle erinomaiselle videopelibiisille. 

Super Metroid Theme

Aloitetaan pahaenteisissä tunnelmissa. Scifi-seikkailun aavemainen tunnusmusiikki tuo niin tehokkaasti mieleen ensimmäisen Terminator-elokuvan, ettei voi olla tykkäämättä.

Street Fighter II: Guile Theme

Jos Bill Conti olisi säveltänyt pelisoundtrackeja, tässä olisi tulos. Kaikki kuulostaa paremmalta, kun Guilen tunnarin pistää taustalle – jopa Hyperkin Retron 5 -arvosteluni.

Donkey Kong Country: Aquatic Ambiance

Testosteroniähkyn jälkeen chillataan hetki ja sukellellaan koralliriutalla. Seurana mukava miekkakala ja garvainen gorilla, tietenkin.

F.E.A.R II Project Origin: Alma’s Theme

F.E.A.R-sarjan kakkososa on Doomin ja Halon ohella suosikkini FPS-peligenrestä. Sen kauhukuvastosta vihjaillaan jo yliluonnollisilla kyvyillä varustetulle Alma-neidolle omistetussa tunnusmusiikissa. Ensi yönä nähdään painajaisia.

Super Castlevania 2: Dance of the Holyman

Jatketaan kauhuteemalla, mutta vähän reippaammalla biitillä.

Megaman 2: Dr. Wily’s Castle

Tasohyppelyklassikon soundtrack on täyttä rautaa musiikista tehosteääniin. Etenkin matkalla pääpahiksen linnaan kuultava kappale saa hien pintaan.

Halo 3: Halo Reborn

Halo jatko-osineen on jälleen esimerkki pelistä, jonka soundtrack on täynnä vaikuttavaa kuultavaa. Dramaattinen Halo Reborn -teema tarjoaa niin toivon kuin uhkaavan kohtalon sävyjä.

Kuten tämä lista vihjaa, olen yleensä ennemmin retropelien ystävä. Moderneissa peleissä etuna on kuitenkin muun muassa se, että musiikki kytkeytyy saumattomammin pelitapahtumiin. Halossakin tuntee välillä matkaavansa orkesterin ja kuoron seurassa, ja muusikot onnistuvat aloittamaan soiton aina juuri oikealla hetkellä.

Super Mario World: Castle/Fortress

Ensimmäisen Super Mario Brosin tunnusmusiikki on kaikkien tuntema suurklassikko. Samoin jatko-osat ovat pullollaan ikimuistoisia ralleja. Tällä kertaa nostetaankin hattua kenties vähemmän tunnetulle kappaleelle SNES-konsolille julkaistusta Super Mario Worldista, hyytävälle linnateemalle.

Red Dead Redemption: Born Unto Trouble

Olen hehkuttanut western-teemaista seikkailua jo vuosia, enkä pelkästään sen soundtrackin takia. Rockstar Gamesin pelit ovat aina täynnä erinomaista musiikkia – esimerkiksi L.A. Noiren melankolinen jazz-tunnari kannattaa myös tsekata.

FarCry 3: Blood Dragon Theme

Saatetaan lista päätökseen vielä yhdellä adrenaliinipiikillä. Luvassa kasarisoundin inspiroimaa synthwave-tykitystä, jonka tahtiin kuka tahansa voi kuvitella olevansa neonvärisen yön sankari.

Sykähdyttävät videopelibiisit eivät tähän pääty – jo Mario-pelien kappaleista saisi helposti oman listansa. Minkä pelin soundtrack on jäänyt sinulle mieleen? Kerro kommenteissa!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.