School Is In Session

Jepujee, nyt on takana ensimmäinen päivä Helsingin ammattikorkeakoulun eli Stadian radio- ja televisioilmaisua. Oli leppoisa päivä toisiin tutustuessa ja ensikosketusta koulun käytäntöihin ottaessa.

Tuli hieman ristiriitaista kommenttia sekä vanhoilta oppilailta että opettajaltamme: kuulemma pääsykokeet olivat koulutuksen vaikein juttu, mutta toisaalta projekteja voi joutua väsäilemään iltamyöhään asti koululla. Riippunee toki aktiivisuustasosta. Luokka oli täynnä porukkaa laidasta laitaan. Värikästä porukkaa, muttei kuitenkaan liian värikästä (onneksi). Opettaja ei tunnu turhan viralliselta eikä meininki muutenkaan.  Kävin hoitamassa YTV-kortin, ostin saman tien 90 päivän kortin, niin ei tarvitse koko ajan olla latailemassa.

Hassua, en tavallaan vieläkään ole tajunnut olevani koulussa, vaikka toisaalta aamubussissa ajattelin, miten tätä matkaa hoonataankin seuraavat neljä vuotta.

Eilen oltiin seireenin kanssa Lidlin lahjoittamien leffalippujen voimalla Da Vinci -koodia katsomassa. Kiristävistä kengistä huolimatta oli hauska reissu, ehdittiin hieman pörräillä Kampissakin leffaa ennen. Itse elokuva oli positiivinen yllätys kummallekin. Kirjaa lukiessani ärsyynnyin siihen, miten hahmot koko ajan hokivat “ai niin, olishan mun pitänyt tajuta”, mutta valkokangasversio onnistui tämän väistämään. Historiatakaumat yllättivät, mutta olivat hyvin tehtyjä pätkiä. Ilman niitä puolet leffasta olisi ollut parin tyypin historialuennointia.

Toinen pätevästi leffassa väistetty typerä juonenkäänne kirjassa oli se, kun päähenkilö löytää pienen laatan, jossa on outoja merkkejä, jotka (kirjan) lukija tajuaa heti peilikirjoitukseksi. Kirjassa jätkä on että “oliskohan tää arameaa” tai whatever, mutta leffassa Tom Hanks äkkää heti, että peiliä tarvitaan.

Leffan jälkeen tavattiin kolmistaan Suskin kanssa Aurinkomäellä. Hauskaa oli hengaillessa tähtitaivaan alla, kävästiin Mäkissä ja semmosta. Det var ju jätteroligt! Hengailuista tuli mieleen Tomi, joka viikko sitten saapui pitkästä aikaa kaupunkiin. Oltiinkin sitten useampaan otteeseen yhteydessä mm. kahvittelun merkeissä. Piti vähän “ottaa varastoon”, kun ei tässä taas varmaan puoleen vuoteen nähdäkään. Mikko muutti Ouluun palauttamatta devaria STANA, toivottavasti joskus kipasee käymään.

Tulevana lauantaina on sitten Lidl-läksiäiset täällä Palatsissa, ja viikon päästä pidetään luokkakokousta Hesassa. Opiskelijabilettä olisi pitkin syksyä, kattoo miten jaksaaehtiiviittii niissä ravata; mm. fuksiaiset tasan kuukauden päästä. Eniten kuitenkin odotan lauantaina bailuja, pitää siivota ja järkkäillä ruokaajuomaa. Täytyy myös ostaa vessapaperia ja hehkulamppuja, jotta kaikki valot toimii ja paikat pyyhkiytyy. No niin, eipä tuo ketään kiinnostanut, taisin kirjata ostoslistaa vain omaa muistilistaa varten.

Läksiäisistä mieleen, että huomennahan mulla onkin viimeinen vuoro Lidlissä. Pitää luovuttaa kaappi ja avaimet, ja etenkin pitää muistaa kirjoittaa virallinen irtisanoutumislomake ja semmosta, työtodistus ARVIOINNILLA pitää myös muistaa pyytää. Eihän sitä koskaan tiedä, mitä aluepäällikkö-Rami musta miettii, mutta silti haluan arvioinnin häneltä tai sitten Kipalta, sillä he tuntevat minut parhaiten (ja eihän sitä kukaan muu voisikaan kirjoittaa, arviointia siis).

No mutta, eipä tässä tällä kertaa muuta. See ya next time! MORO!!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.