Kuvauksia

Maria täytti toissapäivänä virallisesti 22 vuotta. Tätä merkkipaalua tuli juhlistettua kolmasti, kaksin, Seireenin perheen kanssa ja kaveriporukalla. Eilen harmitti, kun piti pomppasta töihinkin vielä yöksi. Hauskaa oli siitä huolimatta, oli hyvää ruokaa, seuraa ja Tatu heitti hyvää läpyskää. Onneksi olkoon vielä kerran, eskimo! What are you doing mate? Rudebox.
 
Koko viikko on mennyt pitkälti kameran kanssa kikkaillessa. Maanantaina oli perinteinen chat-kokous, joka yhtäkkiä venähti puolentoista tunnin mittaiseksi, vaikkei mitään erityistä asiaa läpi käytykään. Ei siinä mitään, mutta tämän jälkeen oli tarkoitus vetäistä valokuvaussessiot ja ottaa kaikista juontajista kuvaa uudistuvia nettisivuja varten. Kaikki olivat olettaneet, että paikalla on joku ammattivalokuvaaja, mutta lopulta mentiin vaan studioon, jossa Mervi otti kuvia pienellä digikameralla. Kyseisen laitteen patterit olivat sopivan lopussa, mikä venytti kuvaussession myös puolitoistatuntiseksi. Noh, onneksi ei sinänsä ollut kiirettä mihinkään, mälsää vaan kun koulumaanantait loppuvat jo kahdelta ja silti olen vasta lähempänä kahdeksaa kotona. Ja tärkeintähän, että tuli ees hyvä kuva nettisivuille…jos tuli. Tulin ehdottaneeksi SeOikea-risteilyllä vedettävän Napakymppi-kopion nimeksi SokkoSoikea, Mervi tuntui tykkäävän nimestä. Olen saanut ihme työlempinimen (jolla jopa yksi Johanna mua kutsuu) Los Kerkkomos. Eipä tarvi kenenkään mua tuoksi kutsua. Viime yön lähetyksestä sen verran, että sain pitkästä aikaa siltä hörhöltä postia ja aika positiivista sellaista: "9.9 lähetyksessä hymyilit kerran. Ilmeisesti alkukankeus alkaa lähteä. Ehkä ensi vuonna murjaiset jo vitsinkin." Hah, aika hauska viesti.
 
Kameran kanssa on tullut jo koulussakin säädettyä, kun viikolla tutustuttiin koulun studioon ja kalustoon, harjoiteltiin ulkokuvausta ja -äänitystä ja kamera-ajoja. Studiokameran liikuttelu oli yllättävän vaikeaa näin aluksi, mutta onhan tässä vielä semmonen neljä vuotta aika reenata. Perjantaina oli semmonen itsenäisen työskentelyn päivä, eli piti päivän aikana tehdä suomenkielinen tiivistelmä jostakin englanninkielisestä äänimikserin käyttöohjeesta. Oli aikamoista kapulakieltä, niin keksin yhteystellä torstai-iltana Vesalle ja päätettiin tehdä yhteistyötä, mikä oli tehtäväohjeistuksessa sallittu. Tämä helpotti hommaa paaaljon, vaihdettiin sitten tietoja päittäin sähköpostitse. Oli perjantaina kouluakin jopa 20 minuuttia pienimuotoisen näyttökokeen merkeissä. Piti osata yksin kasata kamera ja asentaa mikit ynnä muut ja kuvatakin vähän materiaalia. Hyvinhän se meni, oli aika rento koetilaisuus vaikka olikin opettajan kanssa kahdestaan luokassa. Oli vaan sinänsä läyhä nakki mennä 20 minuutiksi kouluun, kun matkoihin menee lähes kaksi tuntia.
 
Har jg nåt annat att berättä? Nej…tror att jag är färdig nu. Kanske finns det inget annat att säjä så… HEJDÅ! Vi ses igen nån annan gång! (och om jag hade fel försök komma ihåg att jag inte har skrivit på svenska i flera år…tai jotain sellaista. jos meni jotain väärin niin ilmoitelkaa, kunhan vähän päätin päteä ruåtsiksi. Mutta sitä odotellessa se on MORO!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.