Rakentaja-Ranen roggis

Hiihaa! Nyt toimii netti ja mese ja kaikki muutkin jutut uudessa kodissa. Viime torstaina menin Mustaan Pörssiin hakemaan uutta digijärjestelmäkameraa (joka tosin ei vielä ollut saapunut), ja ostin samalla kymmenen metrin modeemipiuhan ja laitteen nimeltä reititin. Marian veli Jukka oli neuvonut ostamaan tällaisen vekottimen, joka on siis pieni mötikkä, johon saa viisikin modeemikaapelia kiinni. Perjantaina sitten vedin ja naulasin piuhaa pitkin yhteisen toimistomme seinää, ja hvetin hyvähän siitä tuli. Perjantai-ilta vietettiin Ikea-reissulla seireenin kanssa. Ja hauskaa piisasi! Eli ajettiin Ikean liittymän ohi, kun virheellisesti muistin, että talo näkyy ennen mutkaa. Eipäs näin ollutkaan, joten aika suunnistamiseksi meni.
 
Noh, lopulta selvittiin elossa Ikeaan ja mikä tärkeintä, kaikki mitä haettiin löytyi suht ongelmitta, ja jo tunnissa oltiin ulkona ostosten kanssa. Perjantain työyön jälkeinen iltapäivä menikin sitten Ikean insinöörinä, kun kokosin kolmisen tuntia kenkätelineen, kirjahyllyn ja kaapin. Homma oli kyllä hauskaa, ihmettelin vain sitä, että poraamaankin joutui, kun yleensä Ikean tavarat ovat aika valmiiksi rei’itettyjä. Ei siinä mitään, mies hoiti hommat, heh.
 
Jos nyt hetken höpisisi vähemmän machosti ja kertoisi, että tällä viikolla on luvassa kahdet pikkujoulut: tänään Gran Casinolla firman juhlat ja lauantaina Breeze Barissa luokan bibikset. Juhlista tulikin mieleen, että olin Saritan tupareissa lauantaina. No ei siitä sen enempää. Jos sen sijaan kertoisin, että Urbaani yhteistyöprojektimme, jota olen vääntänyt koulussa Hannan kanssa vaihtelevin fiiliksin, alkaa vihdoin olla loppusuoralla. Paree ollakin, sillä deadline on jo ensi viikolla. Hieman mieltä painaa se, että opettaja Sami postitteli ja kysyi projektistamme: "halusin varmistaa, että onhan teillä mukana livekuvaa eli haastattelumateriaalia?" Jäi vähän kaivelemaan toi kyssäri, sillä mitään livekuvapakkoa meillä ei ollut –  ohjeistus oli suunnilleen, että "tehkää mitä vaan, saatte käsitellä ihmisiä tai ilmiöitä ja saa käyttää live- tai still-kuvaa"…Lisäksi tutor- ohjaajat hyväksyivät teoksemme ja kehuivat toteutusta aina kun tavattiin. Muutenkin tyhmä jos Sami nyt alkaisi jotain livekuvaa vaatimaan, kun ei ole enää aikaa haalia haastateltavia ja kuvaus- ja editointikamoja ja -aikaa. Myöskin, ollaan varmasti ahkerimmin ja laajimmin kaikista ryhmistä kirjoitettu pakollista projektiblogia, josta on jo aikoja sitten selvinnyt teoksemme luonne. No joo, ehkäpä mietin asiaa liikaa. Kattellaan josko Sami jotain vielä kommentoi, perustelut still-kuvamontaasille kyllä löytyy.
 
Taidan lisätä uuden hölmön listan tonne alas, ja ehkä lisää musatäkyjäkin voisi merkitä. Sommoro!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.