Suvin synttärit & sen semmoista

Onneksi olkoon vielä uudemman kerran Suville, joka eilen täytti pyöreät 26 vuotta! Vietettiin tosiaan vähän synttäribibiksiä Alikeravalla eilen. Paikalla olivat juhlakalu, äiti, isä sekä Maria ja minä. Kakkukahvien kunniaksi annettiin seireenin kanssa Suville kehitetyt joulukuvat, kukka ja kortti. Isä tietysti kärttyili haluavansa itselleen samat kuvat ja väitti niitä jo aikoja sitten pyytäneensä. Voi olla, että olen KERRANKIN unohtanut jonkun minulle sanotun asian….Mutta siellä sitä iltaa istuttiin ja heitettiin läpyskää leppoisissa merkeissä.
 
Koulussa on nyt jo kolmatta päivää ravannut vierailevia tähtiä esitelmöimässä: tänään pari vaali- ja maahanmuuttajatietäjää, eilen vaaliguru Tarmo Ropponen ja toissapäivänä Suomen luotettavin mies Arvi Lind. Paljon oppi tärkeää ja uutta, vaikkei aihepiiri olekaan se läheisin mahdollinen. Tarmo oli vähän uusavuttomalla päällä tai jotain, ku ei itse laittanut mitään masiinoita (videoita, piirtoheitintä) itse käyntiin. Delegoi myös kalvojen vaihdon…Asiasisältö oli kuitenkin rautaa. Arvi kertoi meille uutiskielestä ja siinä keskusteltiin paljon kieliopista ja kielenhuollosta. Arvi on muuten todella härski äijä; kyllä ne genitaalit tuli aikasten usein ujutettua keskusteluun. Mutta hyödyllistä kieli- ja uutistyyliasiaa tuli opittua.
 
Vesa lainasi pari päivää sitten Magenta Skycodenimisen bändin levyn. Kyseessä on PMMP:n tuottajan Jori Sjöroosin oma levy, minkä pikkasen sieltä huomaa, muttei tosiaankaan liikaa. Bändi vetää kyllä ihan omissa sfääreissä tyylin suhteen, eipä oo tämmöstä musaa paljoakaan Suomessa tehty. Rauhallista, ehkä Coldplay-henkistä menoa. Hyvää settiä sinänsä, muttei ihan täysin maistu. Oliskohan liian tasapaksua…? Eilen kulutin Katin ja Veeran joululahjaksi antaman Levyikkuna-lahjakortin ja hain Clipsenimisen hip hop-bändin uutuuslevyn Hell Hath No Fury. En ole koskaan fanittanut bändiä, mutta luettuani Nyt-liitteestä kovat kehut, päätin kokeilla. JA DAMN se kannatti! Komiaa rytmiä ja räpäytystä, ei todellakaan jättänyt kylmäksi JEAH! Noh, eipä tavallaan ihme, kun on The Neptunes tuottamassa levyä.
 
Semmosta tällä kertaa. Taidan uudistaa valokuvaosiota lähiaikoina…Stay tuned! Mutta nyt lopettelen tätä lähetystä Arvi Lindin kertomaan vitsiin. Se on moro!
 
Pikku-Kalle oli koulussa. Opettaja kertoi asiaa verbeistä: "pistää, asettaa, panna ja laittaa tarkoittavat samaa asiaa eli ovat synonyymejä." Pikku-Kalle oli eri mieltä, saaden tietysti opettajan ihmettelemään, että miten niin. Siihen Pikku-Kalle vastasi: " Isä on teurastaja, ja on se vähän eri juttu että pistääkö sian teuraalle vai paneeko se teuraalle."

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.