Hiihtoloman kunniaksi

on pakko kertoa heti kärkeen viime viikonlopusta. Kuvattiin viimeiset pätkät No More Stories-musavideota varten. Lauantaipäivä alkoi yhdeksältä koululla eli Arabiassa, jossa jouduttiin ensin odottaa yli puoli tuntia sitä, että vuoroon tuleva vahtimestari avaa meille varaston oven. Siitä sitten siirryttiin ulkokuvauksiin, joissa ketutusta nosti voimasanan kylmä merituuli. Onneksi parin tunnin ulkokuvausten jälkeen siirryttiin riisikebabin täyttämin vatsoin Kaisaniemeen erääseen kahvilaan kuvaamaan. Sain tällä kertaa kuvata aika paljon, mikä oli hyvää harjoitusta muistellen sitä ekaa kuvauspäivää, jolloin en nauhoittanut sekuntiakaan liikkuvaa kuvaa.
 
Tämä oli kolmas viikonloppu musavideokuvauksia. En ollut viikko sitten kuvaamassa, mutta ehdin nyt sekä perjantaina että lauantaina mukaan. Hyvä ku ehti saamaan lisäharjoitusta ja -kokemusta sekä tiimityöstä ja kuvaamisesta. Myöskin, tulee parempi fiilis ku pääsee osallistumaan (tuntuu, että on tehnytkin jotain projektin hyväksi). Nyt on sitten editointi alkamassa, mutta se on Larin hommaa.
 
Lari oli myös meidän media-analyysin ryhmätyötä puuhaamassa. Nakittauduin "vetämään" projektia eli vähän tuli saneltua, mitä kunkin pitäisi tehdä. Meillä oli siis tehtävänä analysoida jotain mediaesitystä sekä suullisesti että kirjallisesti. Meidän ryhmällä oli aiheena trailerit. Kirjoitettiin Esan kanssa pitkät teoriaosuudet aiheesta, Larin tehtäväksi siunaantui johdannon kirjoittaminen kirjalliseen raporttiin, ja Hannan vastuulla on koko setin kokoaminen yhtenäiseksi paketiksi. Lisäksi kaikkien piti analysoida joku traileri raporttia varten. Potutti vähän aamulla, kun kaikki eivät ehtineet kirjoittaa osuuksiaan valmiiksi, joten ei voitu antaa repparia opettajalle ajoissa. Mälsää, mutku pari ryhmäläistä ei tajunnu, että heidänkin piti tehdä trailerianalyysit, vaikka olin heitä asiasta useampaan kertaan ohjeistanut. Tänään pidettiin kuitenkin meidän presentaatio, johon kirjallisen raportin puuttuminen ei onneksi vaikuttanut. Ja sehän meni hemmetin hyvin!!! Juttua oli paljon kaikilla ryhmäläisillä, oli kontakti yleisöön, ei luettu paperista (kuten kaikki muut ryhmät), esitettiin ja analysoitiin trailereita…kaikki tuntui toimivan, mikä ilmeni myös vertaisarvioissa, joita kaikki tekivät esityksen jälkeen: asteikolla 1-5 saatiin kaikista arviokohdista tuloksia keskiarvolla jotain-neljän-ja-viiden-väliltä. Vielä kun saadaan kirjallinen osuus kuntoon niin hyvä siitä tulee.
 
Nyt on tosiaan hiihtolomaa…anteeksi, "itsenäisen opiskelun viikko" siis…ja vapaata on tiistaista perjantaihin. Perjantaina onkin sitten Kerkko tapetilla, kun 6 Degrees- lehti julkaistaan vihdoin. Lisäksi Vesa tulee huomenna haastattelemaan mun johonkin nuortenjuttuun, joka julkaistaan myös perjantaina Keski-Uusimaassa. Paljon on siis Kerkkoa lehdessä…ehkä, eihän sitä tiedä, mitä tapahtuu. Tämmöiselle ikuisen itserakkaalle tyypille se kuitenkin lienee tekevä gutaa.
Mutta nyt taidan mennä päivittämään valokuva-albumia, johon lisään pari musavideokuvauksista napsaistua otosta. Se on moro!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.