Internet-yhteyksiä

Hola amigos!
 
Oltiin viime viikolla taas ottamassa seireenin kahden viikon väliajoin nautittavat huumoripaukut, kun Kiss My Comedy Club rantautui Club Cosmopolille. Oli perushauskaa menoa, ei kuitenkaan välttämättä niin hauskaa kuin edellisillä kerroilla. Mutta kyllä on kivaa käydä avovaimon kanssa katsomassa Stand-Upia!
 
Lähiviikot koululla ovat kuluneet tiiviisti radio-opetuksessa. Tutuksi ovat tulleet RadioMan-ohjelmisto (jolla äänitetään, editoidaan ja ohjataan radiolähetyksiä), studion käyttö ja esimerkiksi puhelinhaastattelun teko. Tämä viikko meni jenkkiopettaja Eddy Hawkinsin teoriaopissa. Useammassakin maassa opiskelleen/työskennelleen miehen opetusta oli mukava kuunnella englanniksi. Radiotyö onkin alkanut vaikuttaa aika mielenkiintoiselta hommalta, ja sitä voisi ehkä sivukorvalla tehdä työkseenkin. Noh, kohtahan sitä pääseekin tositoimiin, kun parin viikon päästä käynnistyy Radio Reaktori, johon pitää toimittaa uutisia ja muutakin ohjelmaa.
 
Vaihdettiin luokkalaisten kesken Messenger-osoitteita. Täytynee alkaa varomaan koulusta puhumiaan sanoja, ettei kukaan närkästy….LÄPPÄ!
 
Sitten katsottavaa uteliammille sieluille: koulussa (jauhan kouluasioita näemmä aika paljon tänään) piti tehdä omat nettisivut, joiden perusideaksi määriteltiin ‘internet-portfolio, jota voi opiskelujen myötä päivittää’. Määräaikaan mennessä oli esitellä perusideat opettajalle, kirjoittaa tutkielmamainen raportti tuotantoprosessista ja tietysti tehtävä sivusto valmiiksi. Deadline olisi visiin vielä parin viikon päässä, mutta otin itseäni niskasta kiinni, ja itseopiskellen ohjelmiston käyttömekaniikkaa sain Kerkko’s Portfolio Loungen valmiiksi jo tuossa viime viikolla. Toki on mahdollista, että vielä lisäilen sivustolle jotain sälää, mutta perusranka alkaa olla hänessä. Olen yllättävän tyytyväinen sivustoon, sain mielestäni tyylikästä ja monipuolista nähtävää aikaan.
 
Osa sisällöstä pohjautuu tähän blogiini, sillä halusin heittää soppaan myös jotain persoonallisempaa kuin vain CV:n. Ansioluettelon lisäksi iskin kehiin erilaisia listoja (vrt. blogi), musaa ja puhenäytteitä, valokuvia ja kirjoituksiani eri lehtiin ja muuallekin. Jos jotain, niin valokuvia voisin lätkäistä vielä ehkä muutaman sivulle – joskin siitä muodostuisi nopeasti hyvin narsistinen Kerkko-alttari, heh. Mutta anyway, tässä linkki sivulle (ja valitettavasti myös varoituksen sana: sivu ei jostain syystä toimi Mozilla Firefox-selaimella, vain Explorerilla):
 
 
Käykääpä "ihastelemassa" tuota tuotosta. Palautettakin saa sivustosta jättää. Semmosta nettiin liittyvää vielä, että lähipäivinä olen alkanut perehtyä nettiradioiden kiehtovaan maailmaan. Olen intoutunut kuuntelemaan enimmäkseen NRJ:tä ja Pandora.comia, jossa voi muokata omat soittolistansa. Alanpa tässä taas lopetella, sillä täytyy alkaa valmistautua Mariani kanssa sushi-aterialle. Siteeraan tässä kuitenkin vielä Vesan aka Wes Martinin sanoja: "Ää, letut elää!"
 
Mutta nyt, se on wasabi…eiku siis moro! Se on moro!
 
PS: Sain luettua Douglas Orgillin ja John Gribbinin kirjan Kuudes Talvi. Vuonna 1979 julkaistu teos päätyi luettavaksi isän kirjahyllystä. Aloitin lukemisen varmaan yli vuosi sitten, mutta into aika on ollut toisinaan vähissä. Innon vähäisyys ei ole johtunut kirjan juonesta, sillä ekokatastrofia kuvaava trilleri oli erittäin jännittävä ja koukuttava kokemus alusta loppuun. Tyylikäs juonenkuljetus, hienot hahmot ja etenkin jopa käsinkosketeltava tulevaisuudenkuva tekivät tästä kirjasta mahtavan lukukokemuksen. Nyt kun lähikuukaudet ovat kuluneet lukutoukkana etenkin junamatkoilla olen lukenut Dickensin, Duncanin ja nyt tämän. Seuraavaksi tarttunen John Grishamiin, jonka kirja oli Duncanin Minä, Luciferin tapaan joululahja.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.