Kihlajaiset 2 (Versio 1.1)

Jepujee, nyt on toistamiseen ja onnistuneesti juhlistettu kihloja. Keskiviikkona vietettiin täällä Palatsissa bileitä, ja vieraslistalla pienehkö joukko Marian ja mun kavereita.

Ja hauskaa oli, tietysti. Vieraat tuntuivat viihtyvän, nähtiin monen kanssa pitkästä aikaa, ja uusiakin tuttavuuksia oli. Kiitos kaikille paikalle pääsystä ja lahjoista! Hauskana huomiona semmonen, että saatiin myös “anonyymeiltä” naapureilta onnittelukortti aiheesta. Anonyymeillä tarkoitan sitä, ettemme saa allekirjoituksista selvää. Epäilyjä on, mutta lisätoivotus “tervetuloa taloon” ihmetyttää… Mutta kiitos heillekin!

Siinä, missä yksi perhekihlajaisten järjestämismotiiveista oli se, että seireenin ja mun klaanit tapaisivat vihdoin, oli myös kaverikihlajaisisssa tapaamisteemaa.

Tomi, Ville ja Juha eivät ole nähneet toisiaan ikuisuuksiin, enkä mäkään ollut Juhaa ja Kirsiä vuoteen nähnyt. Sukuun tuotiin myös uutta verta, kun Tomin irma oli ensiesittelyssä. Harmi, että kaikki vieraat eivät päässeet paikalle (esim. Atte oli jossain tiibetiläisessä vuoristokylässä lypsämässä vuohia, joutunut ryöstön kohteeksi ja saanut amnesian, ja yhtäkkiä kulkeutunut Afganistaniin uskonsotilaaksi vetämään linssikeittoa… tai jotain sellaista), monta jäi nimittäin puuttumaan…

Oli hienoa, että kaikki pidemmältäkin tulleet viihtyivät juhlissa pitkään. Poikien kanssa oli puhetta taideillan järjestämisestä, eli keräännyttäisiin katsomaan abileffa, Born To Be Wild -musavideo ja Aatu Returns -spektaakkeli. Mutta kuka järkkää, missä ja milloin?

Oltiin eilen lankomiehen kanssa katsomassa Grindhouse-paketin toinen puolisko, Robert Rodriguezin zombie-horror-splatter-scifi-huumori-paketti Planet Terror.

Elokuvan juoni on suunnilleen tällainen: kemikaali muuttaa ihmiset zombeiksi, ja parin selviytyjän pitää yrittää pelastaa itsensä ja maailma tuholta. Koko grindhouse-hommanhan on kunniaa osoittaen parodioida 70-luvun kämäsimpiä rämistelyjä ja eksploitaatioelokuvia juonen, tehosteiden ynnä muun kautta.

Juoni onkin täysin älytön, mutta ihan hemmetin hauska.  Kuvamateriaali on käsitelty näyttämään vanhalta, eli kuva räpsyy, on kulumia ja värit heittelehtivät hassusti. Efekti oli tosi hyvin tehty, vaikkakin vähän ylilyöden. Yhdessä kohtaa leffa katkeaa kokonaan ja ruutuun tulee teksti, jossa valitellaan kelan puuttumista. “Katkoksen” jälkeen leffassa ollaankin pomppastu yhtäkkiä parikin kohtausta eteenpäin. 

Rodriguezin kädenjäljen huomasi muun muassa hyvissä tehosteissa, musiikeissa ja näyttelijävalinnoissa: useampikin näyttelijä oli tuttu miehen aiemmista elokuvista (Bruce Willis, Cheech Marin, Michael Parks ja monta muuta). Päänäyttelijät Rose McGowan ja Freddy Rodriguez vetivät homman kybällä kotiin. Hauskoina roolituksina pitää mainita alkuperäisen Terminatorin Michael Biehn ja Black Eyed Peas -yhtyeen Fergie.

Toisen Grindhouse-leffan ohjannut Quentin Tarantino esitti elokuvan loppupuolella pahaa sotilasta. Tämä roolitus vei vähän leffan uskottavuutta (siinä missä elokuva, jonka päähenkilönä on nainen, jolla on jalan tilalla konekivääri, on todella uskottava), vaikka vetikin roolinsa ihan ok.

Kaiken kaikkiaan leffa oli ihan hvetin hyvä. Olen aina tykännyt vampyyreista, mutta vähitellen on alkanut zombie-aihekin kiinnostaa… Suosittelen Planet Terroria kaikille, joilla on vahva vatsa. Leffassa saa nauraa, jännätä ja ihastella täysin överiksi vedettyä toimintaa. Tossa alapuolella on vielä teoksen traileri. Check it out!

Meillä on muuten uusi asukas tätä nykyä: kääpiöhamsteri Saga. Pienikokoinen talvikkomme on mukavan oloinen elukka. Alunperin hamstereita oli kaksi, mutta luovuimme toisesta päivä oston jälkeen, sillä eläimet alkoivat tapella aina nähdessään. Saga oli alunperinkin rauhallisempi ja kivemman näköinenkin, joten pidimme sen. 

Liitän kaikenlaiseen kuvitukseen kaikenlaista kihlajaiskuvitusta. En laita kuvaa kihlajaisilmoituksesta (joka pitkän byrokratiaväännön jälkeen oli vihdoin sunnuntain Hesarissa), sillä en halua kummankaan koko nimeä nettiin tarjottimelle. Mutta nyt – se on Terror!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.