Joululahjoista

Kiitos etenkin koulukiireiden, palaan vasta nyt useamman viikon blogitauolta. Siitä viis, jatketaan perusmeiningillä siis.
 
Dokumentti on edennyt huimaa vauhtia, ja olemme jo lähellä lopputulosta. Äänentasoja pitää hioa, samoin mahdollisesti joitain kuvaleikkauksia, mutta plussan puolella ollaan. Yhteistyö Vesan ja Jussin kanssa on ollut sujuvaa, ja vaikka kaikilla on vähän toisistaan eroava työtapa, visio on lopulta ollut kaikilla sama. Hyvä pojat! Kuvauspäiviä oli vain yksi, joten aluksi näytti siltä, että joutuisimme buukkaamaan vielä lisää aikaa kameran kanssa. Avidissa eli editointiluokassa pelkomme kuitenkin hävisivät, sillä huomasimme kuvanneemme tarpeeksi paljon tarpeeksi pätevää tavaraa.
 
Muutamat dokumenttiryhmät olivat kuvanneet jopa kahdeksan tuntia materiaalia, mutta me emme nähneet tarpeelliseksi puoltatoista tuntia enempää – dokkarista tulisi kuitenkin 8-10 minuuttia pitkä. No joo, kuvamäärään vaikutti myös se, ettei kuvausajankohtamme, maanantai-ilta, välttämättä ollut otollisin mikäli tarkoitus on kuvata täyttä juhlahumuilevaa baaria. Makea paikka ja tarpeeksi materiaalia näilläkin eväillä, joten no problemo. Kaiken kaikkiaan (alun ideapulaa lukuunottamatta) projekti on edennyt hienosti hyvässä hengessä, ja on ollut hienoa, että kaikki ryhmäläiset ovat päässeet toteuttamaan ideoitaan.
 
Tutkielmien, esseiden ja whatnotien ohella koulutöitä on lisännyt se, että minut valittiin keväällä toteutettavan opiskelijaradiokanava RADIO REAKTORIn päätoimittajaksi!!! Juuri niin, just se kanava, jolle tein viime keväänä niitä ohjelmia, joita Teille spam-postitusmetodilla mainostin. Pakko myöntää, että halusinkin vastuutehtävän todennäköisesti koulutuksen yhdessä siisteimmistä projekteistamme. Paljon on jo tehtävää vaikka show alkaa vasta keväällä: emailiaemailiaemailia, paltsuja ja muuta mukavaa. Ja kun nyt sanon ‘mukavaa’ niin tarkoitan sitä – tai se on jopa aliarviointia. Jännittää ja innostaa samaan aikaan. Toivottavasti muut radiotyypit eivät ärsyynny päätoimittajan toilailuista…
 
Joulu lähestyy, ja pitäisi alkaa tähystää lahjoja. Ja niinpä olen totisesti tehnyt. Tai no, vasta on muutama llahja kaapissa odottelemassa. Useampi lahjaidea on jo kyllä mielessä, kohta kyllä olisi jo toteuttamisen aika piakkoin. Yleensähän ensimmäiset lahjat on tullut hankittua jo keskellä kesää. Lahjabudjetti on jonkin verran pienentynyt parin vuoden takaisesta, opiskelu verottaa…Ja ideahan se on tärkein…eh? Omia lahjatoiveita? Njaah, eipä oikeastaan ole, tai sitten haaveet kaatuvat ylikorkeisiin hintoihin. Onneksi etenkin morsian on niin hyvä ostamaan lahjoja, ettei tarvitse paljoa vihjata.
 
Ja enpä tiedä noista lahjoista, olenkohan edes ollut kiltti poika…

1 comment

  1. 我不知道你写的是什么,也不知道你是否看得懂我写的是什么。但我就是有种留言的好奇,真希望你能看到。

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.