Joululahjoista – vol 3.1

Huom! Tämä on päivitys. Mukana uusia asioita, jotka alkuperäisestä merkinnästä puuttuivat. Hötkyillessä unohtuu. Lisäksi, vaikka halusinkin säästellä uutista lähipäivinä tulevaan analyysiin, voisin julistaa ilmoitusasiaa. Mutta tästä paljastuksesta hetken päästä lisää.
 
Onhan näitä päivityksiä useammankin kerran tehty, mutta nyt voin perustella tekojani yhden tämänvuotisen joululahjan myötä – Blade Runner-dvd:n, jonka uusi Final Cut-versio sisälsi jälleen uutta kuvamateriaalia ja tyylikkään teknisen päivityksen. Uusin versio lienee jo kymmenes virallinen editti vanhasta kyberpunk-klassikosta, joka lukeutuu ehdottomiin lempielokuviini.
 
Mutta nyt sitten paremmin asiaa joulusta.
 
Nytpä on tosiaan jouluja vietetty, ja olipa muuten eri hauska aatto ja päivä. Aatto alkoi reissulla Korsoon, jossa seireenin ja Suvin kanssa käytiin isän luona perinteikkäästi joulupuurolla. Suvi koristeli kuusen, ja sitten olikin jo aika katsella Joulupukin kuumalinjaa (Komo was back!) ja tietysti Lumiukkoa. Komo oli tosiaan palannut Pukin rooliin jeah, mutta kyllä taukoilun vähän huomasi, kun ei näkynyt oikein minkäänlaista kiinnostusta lapsisoittajia kohtaan. Mutta siitä viis, eräänlainen perinne se Kuumalinjankin tsekkaaminen on. Jouluohjelmista ehdottomasti legendaarisin on kuitenkin se Lumiukko. Herkistyn aina, kun ukko ja poika ottavat vauhtia ja lähtevät lentoon. Nyhvö.
 
Harvinaisesti autoin Suvia koristeluissa sen verran, että laitoin tähden isän täysin rehellisesti hankkimaan kuuseen. Jo useamman vuoden olen antanut syrsan hoitaa hommat soolona, kun eihän siinä hermot kestä sitä pomotusta ja korjailua 🙂
 
Joulurauhan julistamisen jälkeen lähdettiin Marian kanssa joulusaunaan appivanhemmille. Tulipa siitä hyvä olo, pitänee ottaa ihan tavaksi. Tämän jälkeen jakauduttiin sitten kukin omaan kaupunkiinsa – eikun perheeseensä – ja hautausmaareissun ja kello neljän jouluhartauden jälkeen siirryttiin Alikeravalle jouaterioimaan. Kinkkua, kolmea kalaa, laatikot, rosollit, etikkakurkut…Ayay, olipa hyvää. No joo, "vihaan" laatikoita ja rosollia, mutta kahdeksan perunan kanssa tuli kyllä vedettyä vaikka mitä muuta höysteenä.
 
Herkuttelua seurasi lahjarundi isän, äidin ja Suvin kanssa (kiiiitos hienoista lahjoista!!). Lahjat tuntuivat uppoavan saajilleen, joten ostokset olivat ilmeisesti osuvia.  Itse tykkäsin muun muassa kirjalahjoista paljon, odottelen että pääsen tuoreimpaan Finlandia-voittajaan käsiksi. Täytyy lukea ensin tämän hetken lukuprojekti alta pois. Suvi osti odotetusti pyytämäni leffan, isä antoi lahjaksi Runnerin ja kirjan (jotka ostin itse ja isä maksoi myöhemmin), ja äiti osti taas Turtles-tuotteita. Lisämausteena äidin oudot runot naurattivat isosti.
 
Kun tuossa nyt joskus kerroin tekeväni itse suuren osan lahjoista, niin nyt joulun jälkeen voinen raottaa tämän vuoden puuhasteluja enemmän. Vissi nippu "vannoutuneita faneja" sai lahjaksi DJ Keken uusimman pitkäsoiton Universal Business. Kyseessä siis tuorein kokoelma mun musaa kuluneen vuoden varrelta. Kopion saa pyytäessä, kansilehtien askartelussa menee mulla sitten tovi. Vanhemmille kokosin levyllisen vanhoja ja uusia hittejä viimevuotiseen tapaan (mukana mm. Herman’s Hermits, Carlos Gardel ja Chris Cornell – tarkempi lista alla). Villelle teetin Aatu Returns-aiheisen kahvikupin ja Marialle seinäkalenterin meidän monista ikimuistoisista hetkistä. Olikohan tuota muuta…Njaah, eipä liene. Tänä vuonna ei tullut lahjaksi asti tehtyä mitään tauluja.
 
Vanhemmille vol.2
Track List
 
1. Kerkon intro
2. Anne Marie David: Tu Te Reconnaitras
3. April March: Chick Habit
4. Bill Withers: Ain’t No Sunshine
5. Brotherhood Of Man: Save All Your Kisses For Me
6. Franco Zingarelli (tai joku sellainen): Lo Chiamavato Trinita
7. Jenni Vartiainen: Ihmisten edessä
8. Carlos Gardel: Por Una Gabeza
9. Chris Cornell: You Know My Name
10. Ella Fitzgerald: Night And Day
11. Elvis Presley: Walls Have Ears
12. Fats Domino: Blueberry Hill
13. Georg Ots: Muuttuvat Laulut
14. Harry Belafonte: Day-O (The Banana Boat Song)
15. Herman’s Hermits: No Milk Today
16. John Denver: Leaving On A Jet Plane
17. Lauri Tähkä: Peltoniemen Hintriikan Surumarssi
18. Audrey Hepburn: Moon River
19. Lauri Tähkä ja Elonkerjuu: Hetkeksi En Sulle Rupia
20. Matt Monro: From Russia With Love
21. Louis Armstrong & Ella Fitzgerald: Dream A Little Dream Of Me
22. Tapio Rautavaara: Rosvo-Roope
23. The Flamingos: I Only Have Eyes For You
24. Pat Boone: I’ll Be Home
25. Kerkko: I’m In Love (Piiloraita)
 
DJ KEKE: Universal Business
Track List
 
1. Intro
2. TimeTravelling
3. Obscure
4. Loving You
5. In Reverse
6. Summer Jam
7. Nightmares, Baby
8. I’m In Love
9. Ghosts
10. The Power Song (featuring WP)
11. Ballad Of A Broken Moon
12. (Album Commentary, bonustrack)
 
Muuutta, sitten jälleen listaamaan aaton tapahtumakalenteria. Soitettuani vähän Walking In The Airia ja sen sellaista lähdin yhdeksän pintaan isän kyydillä kotiopäin viettämään morsiamen kanssa loppuiltaa. Avattiin lahjat, ja oli kyllä sellaisia hienoja ylläreitä että Jeah! Maria oli teettänyt muun muassa Marian kulta-t-paidan. Villeltä sain emulaattoriohjelman, jolla voi pelata N64- ja SNES-pelejä, mukana oli kaikki klassikot kuten muun muassa Mario Kart 64 ja GoldenEye.
 
Lahjakavalkadin jälkeen käytiin vielä yömessussa yhdeltätoista. Joulupäivä tuli vedettyä lepiä ja kikkailtua lahjojen kanssa, tsekkasin Suvin antaman Death Proofin ja kikkailin emulaattorin kanssa, illemmalla vielä pelattiin Marian ostamaa Aliasta. Nyt on sitten tullut testailtua lisää, tänään katselin Blade Runnerin ja kuuntelin Wu-Tang Clanin erittäin lupaavaa comeback-albumia 8 Diagrams. Kummankin julkaisua olen odottanut vesi kielellä, tässä nyt on aina jotain – töitä, vieraita yms – etten vieläkään ole ehtinyt kuunnella Wu:ta kunnolla.
 
Joulu oli kaikin puolin onnistunut ja mukava. Sopivasti tekemistä, hienoja lahjoja, hyvää ruokaa. Hyvä suhde perinteiden ja uusien tapojen välillä. Kiitos siis kaikille, joiden kanssa on tullut joulun aikaan tonttuiltua! Lisään nyt tuonne uuden valokuvakansion joulun tunnelmista. Ja pistetääs tässä nyt vähän vielä saatuja lahjoja listaan.
 
-Partavaahto
-Alias-lautapeli
-SNES- ja N64-emulaattorit
-Semmoinen kupuhomma, jota ravistettaessa hiutaleet lentelee vedessä. Taustalla kuva Mariasta ja musta. 
-T-paita
-Valokuvia, jotka otin muuttaessa omasta kämpästä Marian luo. Seireeni kehitytti vanhan filmin.
-Transformers-DVD (lahja Ittelle)
-Blade Runner-DVD
-DeathProof- DVD
-Muotilippis
-Toiset Kengät-kirja
-The Gum Thief-kirja
-Alivaltiosihteeri-kirja
-Kultakausi-kirja
-Wu-Tang Clanin levy
-TMNT- pussilakanasetti ja pyyhe
-Euroja
 
Mutta! Vielä yksi syy oli sille, että päivitän tämän merkinnän kuntoon. Tykkään nimittäin pitemmistä blogimerkinnöistä – on kato vastinetta rahoille eli jos jonnekin sivustolle harhautuu, niin on kiva, että on jotain mitä sitten oikeasti katsella. Uutinen, jonka halusin jakaa Teidän kanssanne, on se, että MEILLÄ ON KOIRA! Jepujee, pian viikon ajan on pieni sekarotuinen karvaturri jalkojen juuressa pörräilemässä. Puoliksi kleinspitziä ja puoliksi cotonia oleva pian nelikuinen narttu kasvanee säkäkorkeudeltaan noin 30 senttimetriseksi – mahtuu siis hyvin kerrostaloasuntoon eikä vedä niin paljoa ruokaa. Coton-rotua (jota koira ulkonäöltä muistuttaa) suositellaan allergikoille siinä mielessä, ettei rotu allergisoi yleensä lähes lainkaan. Ainakaan Villelle, joka joutui joskus luopumaan koirastaan reaktioidensa takia, ei ole hötkyillyt mitenkään lemmikin tavatessaan.
 
Koira oli tietysti ekat päivät aika vauhkona, mutta on jo nopeasti alkanut tottua meininkeihin. Osaa jo vähän tapojakin, ja pääosin osaa jo tehdä tarpeensa paperille. Ei lainehdi koko kämpässä k*****a ja p****ssa Hymy …Toiv koira saadaan kuitenkin jo suht pian opetettua kokonaan sisäsiistiksi.  
 
Kerron tuossa piakkoin uudesta vuodesta, ja samalla tosiaan voisin vetää summa summarumia vuodesta 2007. Oikein muistelujakso, niinkuin Frendeissä, hehhee… Ja katsellaan sitten myös mitä vuosi ’08 tuo tullessaan. Mutta tässä vaiheessa – HYVÄÄ UUTTAVUOTTA KAIKILLE!!!
 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.