Fingerpori ja muuta mediaa

Loma on lopuillaan. Huomenna alkaa kiireinen kevätlukukausi ruotsinkielen opintoineen. Lähiviikot tarjonnevat runsaasti radiohommia, sillä Reaktorin tuotantokokouksia lienee joka viikko (en jaksanut lomalla väkertää mitään tärkeää kanavaan liittyvää, kun ei ollut varsinaista pakkoa), keväällä puuhataan pitkiä radiohenkilökuvia ja muutenkin kertaillaan äänityön perusteita kevään spektaakkelia varten. 
 
Radiosta tuli mieleen, että kesätöyöhakemuksia tuli loman lopulla pistettyä useampaankin mediaan: lehdistöön, radioon ja telkkaan. Toivottavasti jokin paikka natsaa niin pääsisi vähän keräämään keräämään uusia kokemuksia ja elämyksiä. Täytynee kuitenkin vielä katsella josko keksisi muita haettavia paikkoja seuraksi niille firmoille, jotka ovat jo hakemukseni saaneet. Ei viitsi vielä mehuttaa ja mainita paikkojen nimiä, ehkä mieluummin vasta sitten, kun tulee palautetta. Harkittuani hetken laitoin tuohon sanan ‘kun’, sillä täytyyhän sitä vähän optimistinen olla, vaikka viime vuonna jäikin erillinen ‘kesätyö’ saamatta. Toivon, että vuosi enemmän opintoja auttaa työnhaussa. Siis että saisi vähän enemmän rispektiä rekrytoijilta. Sormet on visusti ristissä, sillä voisin kuvailla kesätyöläisten palkkaajia South Parkin Mr. Tweekin sanoin: "heillä on tosiaan p****ni mehulingossa."
 
Voisihan sitä toki katsella muitakin työpaikkoja, mutta kyllä se media-ala nyt vaan tuntuu houkuttavan enemmän. Koskaan ei voi sanoa ‘ei koskaan’ (paitsi Hopeisen kuun lopussa), mutten ainakaan juuri nyt olisi hakemassa niinsanottuihin hanttihommiin. Tosin elämä on laiffii, joten pitää pitää myös vaikkapa kaupallinen työ vaihtoehtona. Keikkatyöt – onhan niitäkin olemassa, mutta tuntuu itsestä vaan turhan epävarmalta olla vaikkapa kesä koko ajan kytiksellä, että tuleeko tehtäviä. Media-alallahan freelance on päivän sana, mutta lienee ehkä otollisempaa ensin saada vaikka päivittäinen kesätyö, jonka jälkeen sitten voisi muuttaa työsuhteen laatua koulun ohelle sopivaksi.
 
Työharjoittelukin alkaa vähitellen häämöttää kaukana horisontissa, kolmannen luokan syksy vietetään yleensä TAVI-talon ulkopuolella mediakenttään tutustumassa. Tavoitteena olisi siis löytää viihtyisä kesätyö, jossa mahdollisesti voisi jatkaa syksyn tullen harjoittelun merkeissä. Tähän väliin media-aiheista:
 
 
Koira on nyt viihtynyt seurassamme puolisentoista viikkoa, ja (saa nauraa) Ingridiksi nimetty lemmikki on alkanut tiettävästi kotiutua. Olemme pyrkineet joka päivä jättää eläimen yksin kotiin joksikin aikaa. Täytyy nimittäin tottua yksinoloon, kun olemme koulussa pitkät päivät. Olemme muutenkin yrittäneet totutttaa koiraa eri juttuihin, mm. kylpemiseen ja kynsienleikkaamiseen ja sen sellaiseen. Vanhempana olisi näitä asioita varmasti vaikeampi tehdä jos ei ole tottunut. Toisinaan kutsumme Ingridiä Inkuksi tai Inkkariksi, ja onhan niitä muitakin, tilanteesta riippuen enemmän tai vähemmän mairittelevia kutsumanimiä tullut keksittyä.
Ingrid-nimi tuli valittua juurikin sen epäkoiramaisuuden takia. Sehän sopii – ja nyt kaikki koiravihaajat ajattelevat, että Kerkko on tullut lopullisesti hulluksi – sillä eläin tuntuu jotenkin erityisen sielukkaalle. Paitsi silloin kun se ei tajua kävellä katua suoraan tai juoksee oman häntänsä perässä, hehee…Yksi ilta mietittiin, mitä tooodella typeriä nimiä oltaisiin voitu antaa, ja läskiksihän se keskustelu tietysti tuli lyötyä – pissakakkahuumorin ohella tuli mietittyä jos nimeksi antaisi Pepu tai jotain; "mä meen laittaa Pepulle ruokaa". Duunissa juteltiin Kristianin kanssa koirista. Hän haluaisi ilmeisesti myös koiran ja antaisi sille nimeksi Ronaldinho.
 
Loma tuntui sopivan pitkältä, ja sai oikeasti rentoutuakin. Ei koko aikaa tarvinnut hösätä esimerkiksi koulutehtäviä. Jos jotain, niin olisin voinut lukea enemmän, sillä tuli niin hyviä kirjalahjoja, että tekee mieli paahtaa mah nop tuo Letters From The Dead loppuun. Sitten iskeydyn Finlandia-voittajan kimppuun. Mutta tosiaan, rentoa meininkiä oli, ja ehti tavata kavereita kunnolla, pelailla, lukea, nukkua, kikkailla, katsoa leffoja…Ja sainpa tuossa idiksen uutta biisiäkin varten. Voi sitten vähän sen äärellä rentoutua tulevina aikoina. Kiitos siis Lomalle, hehe..
 
Vielä tähän loppuun isot onnittelut Atelle & Eliselle KIHLAUKSESTA!!! Right on!!!  
 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.