Uudet luodit sisällä (engl. ‘News Bulletin’)

Hehheh, heti alkoi puujalkavitsit.
 
Mutta mutta, aloitetaankin pienellä nillityksellä edellisestä merkinnästä. Kaksi asiaa jäi vaivaamaan, mutten viitsinyt kuitenkaan seikkoja muokata, kun kuitenkin pikkujutuista kysymys. 1) Keksin vasta pari päivää julkaisun jälkeen paremman otsikon, joka olisi – vanhan mittayksikön inspiroimana – ollut ‘Fingerporillinen mediaa’. Koko sana tuli blogiin siksi, että fanitan Hesarin päivittäissarjista Fingerpori, josta siis tuo strippikin oli. Parempaa sanaleikittelyä saa hakea, vaikka miten olis valveutunut Alivaltiosihteeri fani. 2) Käytin yhdessä lauseessa ainakin tietääkseni väärää sanamuotoa: "Olemme pyrkineet joka päivä jättää eläimen yksin kotiin joksikin aikaa". Sen pitäisi vissiin olla ‘pyrkiä jättämään’…Joojoo niponipo, mutta olen yleensä aika tarkka taivutusten suhteen. Aina sen jälkeen, kun ala-asteella kirjoitin äikänkokeeseen adjektiivit hyvä-hyvempi-hyvin.
 
Lisää kirjoitusasiaa: sain luettua Chris Petit’n Back From The Deadin. Piru se olikin hyvä! Kirja eteni kyllä täysin eri tavalla kuin olin muistanut (luin kirjan ekaa kertaa valmistautuessani kirjoituksiin): muistin vain, että etsivä Yuselli ja jahdattu rockari McMahon käyvät juttelemassa ex-managerin luona vanhassa kartanossa, ja että ahdistelija ottaa rockariin yhteyttä kirjeitse. Mutta en YHTÄÄN muistanut, miten härskiä kieltä ja aiheita teos sisälsi ja miten henkilöt kehittyvät liukuessaaan syöksykierteellä moraalittomaan suuntaan, ja miten herkullisesti kertojan vaihtaminen toimii. Olin unohtanut kaikki salajuonet, henkilöiden herkulliset luonteet, kaiken…tai ehken vielä lukioiässä vaan tajunnut mitään.
 
Aina, kun luen, pyrin hahmottamaan paikat ja hahmot mielessäni. No niin, niinhän varmaan kaikki lukijat, mutta yritän aina tehdä kohtaukset elokuviksi päässäni. Tällä kertaa castasin mm. seuraavia henkilöitä aivoelokuvaani: päähenkilö Yusellina, töykeänä, synkkänä anti-sankarina, hääri Robert Costanzo. Satojen sivuroolien mies on esiintynyt muun muassa Total Recallissa ja Frendeissä. Ja onpa Rennynkin ohjaukseen päässyt, mies esitti poliisia Die Hard 2:ssa. Aika cool äijä loppupeleissä, ja on loistovedossa Joeyn isänä edellämainitussa komediasarjassa.
 

 
Huumediileri Paoloa esitti Benicio Del Toro, ja kieroa elokuvaohjaaja Alex Blackledgeä oudohko valinta Karl Lagerfeld. Näin se mieli toimii. Suosittelen kirjaa kaikille, joille sopii kierot kuviot, piinaava jännitys ja härski kieli. Kirja oli siis englanninkielinen, joten jo se itsessään voi tuntua haastavalta, eikä sanasto ole Lettersissä aina helpoimmasta päästä. Lukeminen kuitenkin palkitsee, oli kyllä niin hyvää settiä! Olen tämän lukukokemuksen jälkeen jo aloittanut Hannu Väisäsen teoksen Toiset Kengät. Ekat sata sivua ovat viihdyttäneet, odottelen vielä varsinaista juonta. Dialogi on Kenkien paras juttu, kun menee vähän parodisellekin puolelle. Jos nyt vähän paljastaisin uuden lukuprojektin mielikuvaharjoitteita, niin veljessarjan isää esittää Cutty Sarkin kapteeni Don Rosan eräästä sarjakuvasta.
 
Reaktorin tuotantokoneisto jyllää tehokkaasti: graafinen ilme teemoineen ja väreineen alkaa hahmottua, budjettia hiotaan ja pian kasataan ohjelmakartta valmiiksi. Tänään kävin esittelemässä koko Stadian rehtorille Reaktori.08:n toimintasuunnitelmaa ja pyysin nimmaria yhteen Viestintävirastolle lähtevään lomakkeeseen. Lisäksi pyörittelen ideoita omaan ohjelmaan, blokeille, ja uutistiimi pyysi josko voisin kikkailla jonkun äänimaton lähetyksille. Aikamoista rallia, välillä menee mutkat pitkäksi mutta onneksi renkaat eivät sudita, heh heh. Eli hyvä draivi.
 
Lisäsin blogiin soittimen, josta voi kuunnella puolitörttöjä Mikseri.netin biisejäni.
 
On muutenkin ollut energinen olo (koputetaan puuta), ideoita tuntuu riittävän eikä ainakaan tällä hetkellä tunnu, että olisi liikaa hommaa. Lieneekö virkeys Inkkarin lenkittämisestä johtuvaa…Mutta siitä sanon ainakin sen verran, että on kyllä kiva ulkoilla. Ainahan sitä on tullut kävelylenkeillä käytyä, mutta koulutöiden ohella ei ole sitten tullut paljoa liikuttua koulumatkojen lisäksi. Säännöllisesti varsinkaan, joten onpa hyvä että on taskukokoinen personal trainer kämppiksenä. Inkkari juoksee pirun vikkelästi, joten voisi elukan kasvaessa kattella josko saisi ihan juoksulenkkiseuraa…
 
Onnea vielä Suville, Paulalle, Atelle, Rikulle, Hannalle ja Vesalle synttäreiden johdosta! (pitääkö sitä Attea olla koko ajan onnittelemassa jostain, hehee..)
 

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.