Back To School

 

Nyt on saatu harjoittelu finaaliin, ja on aika vähitellen palata koulun penkille. Harjoittelussa tuli rehdisti opittua paljon kaikenlaista. Jään kaipaamaan videoiden editointia, omien juttujen ideointia ja toteutusta, omaa konetta ja huonetta. Lisäksi pääsin tutustumaan erikoisempaan aiheeseen; kehitysyhteistyöhön, ihmisoikeusasioihin, politiikkaan. Jään seuraamaan Maailma.netin uutisia mielenkiinnolla.

Jeps, koulu alkaa. Tai onhan sitä tullut jo perjantai-iltapäiviä koulunpenkillä vietettyä pelisuunnittelun kurssilla, mutta nyt sitten pärähtää kunnon meiningit pitkästä aikaa käyntiin. Kiva tavata luokkatovereita piiitkästä aikaa, viime kohtaamisesta onkin viitisen kuukautta. Luvassa tiettävästi Arcadan ammattikorkeakoulun kanssa toteutettava tv-makasiiniohjelmien kurssi, jonka lopuksi pykätään Dina-kanavalle live-tv-lähetys marraskuun puolella.

Kas kummaa, marraskuu on tuloillaan. Mitäs, mitäs…ihan niinkuin silloin tapahtuisi jotain suurempaa….niijoo, KERKKO TÄYTTÄÄ 25 VUOTTA! Hei, aika legendaarista. Ja koska Joensuun mahtavalla shamaanilla WP:llä on synttärit pari päivää myöhemmin, sovittiin järjestävämme yhteisbibikset. Luvassa on siis 50-vuotisjuhlat, joissa luvassa vaikka mitä ihmeellistä. Lopullinen aikataulu ja muu väkerrys tuli finalisoitua aika nopeasti, vaikka juhltatyyliä on tullut jo yli vuoden verran mietittyä enemmän tai vähemmän sivukorvalla. Nyt on varattuna hyvä illanviettopaikka, ja vähän spesiaaliohjelmaakin on luvassa. Viiskymppisiä vietetään teemalla "Bad times make the good times feel like better times". Se on AINOA tie!

Vanhasta kaverista päästään muihin vanhoihin kavereihin, joista päästään lukioajan toilailuihin. Monella tavalla lukioajan kruunasi abileffan tekeminen poikien kanssa. Siitä on tullut tälläkin palstalla ihan tarpeeksi vuosien varrella lussutettua, joten skipataan hempeilyt. Mutta miksi ottaa asia nyt esille? Siksi, että kesällä tuli hiljaisia hetkiä, joita tuli täytettyä kauan kytenyttä ideaa kehitellessä. Editoin nimittäin vanhan Hiipivä Kerkko Piilotettu Valkama –klassikon uuteen uskoon; lisäilin tehosteita, musaa ja leikkasin tyhjiä pois. Lisätietoja projektista ja traileri löytyy täältä.

Ostin tuossa tovi sitten ensimmäinen CD:n lähes vuoteen. Ihan oli mukavasti tullut odotettuakin The Rasmuksen uutta pitkäsoittoa, jota on nyt tullut kuunneltua hieman ristiriitaisin tuntemuksin. Tokalla kerralla melodiat alkoivat mukavasti iskeä ja on siis sitä hyvää menoa, mutta toisaalta tuntuu, että kaikki kappaleet on tullut jo bändiltä kuultua. Edellislevykään ei ihan täysin vakuuttanut, mutta nyt alkoi arvostaa sen rosoisuutta. Lisäksi edellisellä platalla oli mieleenpainuvaa materiaalia ja kohokohtia, toisin kuin tasapaksulla uutukaisella. Tulipa pojat livenäkin nähtyä, kun Stockalla soittivat julkaisupäivänä. Oli varmaankin jo neljäs kerta, kun näen bändin livenä luukuttamassa.

Huomannette, että syksy on tuonut muutamia pieniä muutoksia blogini ulkonäköön. Pyrin huitelemaan tuohon Lyhyet-kansioon aina jotain sekavaa-mutta-lyhyttä asiaa, linkkejä ja sen sellaista puolittain ajankohtaista. Näin alkuun listasin siihen suunnilleen kaikki omat artikkelit, mitä harjoittelussa tuli duunattua.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.