Kahvilla Marian kanssa

 

"Sunday morning, rain is falling…"

Kahvilla-sarja saa pitkästä aikaa jatkoa käytyäni vaalisunnuntain kunniaksi morsiameni kanssa Kulmakonditoriassa (tätä ennen on tullut uutisoitua kahvitteluista ainakin Riston, äidin ja Juhan kanssa).

Äänestämässä käytiin jo ennen yhtätoista, ja siitä sitten jatkettiin kahvilaan brunssittelemaan. Sopivalla hetkellä mentiinkin, sillä meidän jälkeemme paikka alkoi nopeasti täyttyä – todennäköisesti äänestäjistä. Kahvilan hämyssä oli mukava yhdessä katsella sadetta, juoda teetä, syödä toastia ja pullaa. Oli kiva mennä pitkästä aikaa kahvilaan; vaikka tavallaan ihan pikkujuttu niin silti oli mukava irtiotto arjesta. Syyssade teki käynnistä jotenkin vielä tunnelmallisemman. Mietittiin seireenin kanssa, miten meiltä jäi tällaiset kahvilakeikat suhteemme "deittailuvaiheessa" aika vähälle. Kirjaimellisesti kahvilla käytiin vissiin kerran.  Mutta kuus noista, näin pitkälle ollaan jo muutenkin päästy.

"Vote or die"

Ääni on tosiaan annettu. Jääköön ehdokas vaalisalaisuudeksi, mutta tunnustan, että viimeisen kolmen vaalin aikana ääneni on aina mennyt eri puolueen ehdokkaille. On minullakin tiettyjä inhokkeja ja suosikkeja puolueissa, mutta ennemminkin kiinnostaa ehdokkaan "pärstäkerroin" – mitkä aatteet, onko tuttu jostain…ja (vaikka joku voi nyt tätä paheksua) joskus on ihan ulkonäölläkin merkitystä. Presidentillisissä asioissa olen ainakin sitä mieltä, että Suomen hallitsijan tulee näyttää edustavalta.

Valveutuneisuudesta tai sen puutteesta tuli mieleen, että viime kunnallisvaaleissa tuli itsekin oltua ehdolla. Asettautumista tuli kaduttua lähes heti alkuun, enkä ihan mielettömällä höngällä itseäni mainostanutkaan. Ei vain ollut tuolloin tarpeeksi näkemystä ja tietoa asioista, enkä usko, että olisin voinut tarjota jotain erityisen hyvää Keravalle ja sen asukeille. Politiikka ei ollut lähellä sydäntä. Toki voi olla, että sitten joskus tulee liityttyä toimintaan mukaan – mutta sitä ennen pitää käydä lisää elämänkoulua ja tehdä läksyt hyvin.

Dinamiitti

Koulussa valmistellaan paraikaa DinaTV:llä marraskuun ekalla viikolla pyöritettävää kolmen makasiiniohjelman sarjaa nimeltä Dinamiitti. Sisällöstä vastaa siis meidän ryhmämme, ja kaikenlaista kivaa on kyllä luvassa. Ohjelmasta tulee elokuvapainotteinen, ja asenteen pyrimme pitämään aika viihteellisenä. Emme pyri ryppyotsaisuuteen, mutta kuitenkin panostamme hyvään sisältöön. Näillä näkymin olen ekana iltana miksaajana, tokana ohjaan ja kolmantena olen Kettupäivät-elokuvafestareilla livereportterina.

Lähetykset tulevat siis suorana (toki mukana on esinauhoitettuakin matskua) ke-pe klo 19-1945. DinaTV näkyy Welhon verkossa ainakin, en tiedä tulisiko lähetys myös netin kautta.

Lopuksi

Synttäreitä vietetään tulevana lauantaina hyvissä meiningeissä. Luvassa hyvää seuraa, hyvää ruokaa ja hyvää keilailua. Odotan bileitä innolla, nyt kun järjestelyt on aika lailla tehty. Texasissa nähdään…Tulee sitten 25 vuotta täyteen, aika villiä. En ole koskaan kammoksunut neljännesvuosisadan rajapyykkiä, enkä nytkään jaksa pitää sitä erityisen kummallisena asiana – paitsi, että tietysti pitää bailata ankarasti sen kunniaksi!

Pitäisi varmaan käydä kellarissa kaivamassa Aku Ankan taskukirja Neljännesvuosisadan kakku, kuunnellen Michael Jacksonin Thriller-levyn 25-vuotisjulkaisua (jota en tosin omista).

Mä täytän kohta 25!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.