Kerkon Kesäbiisi 2009 – alustavia ehdokkaita

Seuraavaksi julkaistaan kattavampi lista Kerkon kesäbiisiehdokkaita vuodelle 2009. Jo neljättä vuotta arvostettu palkinto myönnetään yhdelle Kerkon kesää värittäneelle hitille. Vuosien saatossa ehdokkaita on jaettu aina useampaan kategoriaan vähän fiiliksen ja kunkin vuoden musiikkimuotien mukaan.

Viime vuonna listoja oli ties millä mitalla ja ehdokkaat surfailivat niiden välillä ristiin rastiin. Tänä vuonna sekoitellaan pakkaa jälleen.

Pop/elektro/hiphop
Kesämusa on yleensä hyvin kepeää ja huoletonta. Auringonpaisteella passaa kuunnella höpömpääkin hötöä ilman huonoa omaatuntoa. Suuri osa näyttää olevan naisellista tuotantoa. Lady Gaga on tehnyt pitkää uraa päästääkseen suosiooni, ja lopulta olen pariin biisiiin tykästynyt. Harkitsin Just Dancen mainitsemista, mutta se on tusinampi kuin Pokerface, jossa taas on enemmän koukkuja ja poljentoa. 50 Centin biisi täräyttää kympillä. Loput artistit ovat eurooppalaisia, mm. Islannista, Norjasta ja Ranskasta. Tämän kategorian biiseissä on pop-tunnelmaa tai hyvää jytää. Yohannan biisi on yksi harvoista balladeista, joita olen hehkuttanut kesäaikaan.

Yohanna Is It True
Röyksopp Happy Up Here
La Roux Quicksand
Kejsi Tola Carry Me In Your Dreams
Lady Gaga Pokerface
Little Boots Meddle
50 Cent Get Up


Rock/Alternative
Melko vähän tulee rock-biisejä näin kesäisin kuunneltua. Ainakaan monta uutta hittiä en voi luetella. Sitten on vähän alternative-biisejä myös tässä, kun eivät muihin kategorioihin sopivasti istuneet.

John Frusciante Song To Sing When I’m Lonely
Järjestyshäiriö Karkuri
Jack Penate Everything Is New
Princessa Avenue Never, Never
Raphael Saadiq 100 Yard Dash

Paras värssy
Kategoria palaa viime vuodelta. Palaan tähän sitten itse gaalassa viimeistään. Täytyy ensin vähän lueskella biisien sanoja. Luvassa lienee myös Inflaatio-kategoria, jonka voittajaksi yltää pahiten kulahtanut kipale.

Ilmiö
Ilmiö-kategoria omistetaan asioille ja ihmisille, jotka ovat tuoneet musiikillista maustetta kesään. Vähän vaikea selittää ehkä, mutta ymmärtänette listan myötä.

Sufjan Stevens En muista yhdenkään biisin melodiaa, mutta tykkään silti
Spotify Musiikkimedia netissä
Ennio Morricone Spaghettiwestern-musat


Retro
Tämä kategoria on ainoa, joka on säilynyt näistä erikoisluokista aina vuodesta 2006 asti. Ehdokkaat ovat tietysti vanhempaa kamaa, joskaan en osaa sanoa mitään kelpuuttavaa minimivuosimäärää julkaisuajankohdalle. Näiden biisien kanssa muistellaan vanhoja aikoja.

Ennio Morricone Ecstacy Of Gold / The Story Of A Soldier
Brad Fiedel Terminator 1 Theme
Bomfunk MC’s Super Electric
Buffalo Springfield For What It’s Worth
Jimi Hendrix All Along The Watch Tower
Michael Jackson Beat It


Olisikohan se siinä ainakin tällä erää. Mainittakoon vielä, että kaikki edellämainitut biisit kilpailevat vuoden virallisen kesäbiisin tittelistä. Virallisuudet tosiaan hoidetaan syksymmällä, joten eiköhän tässä vielä ehditä ehdokkaita lisäämäänkin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top