Finland Of The Pacific

Suomen kesä on hieno kaikessa arvaamattomuudessaankin. Helteet ovat hellineet, mutta toisinaan päivän paras hetki koittaakin lähempänä puoltayötä.

Sillä aina joskus lämmin päivä saa seurakseen lempeän lämpöisen mutta raikkaan tuulen. Tuo puhallus tuntuu ja jopa tuoksuu aivan siltä, kuin olisi lomamatkalla etelässä. Espanjan ja Kreikan kaupunkilomalle pääsee iltamyöhälläkin pelkkä t-paita päällä ja vaikka ilman kenkiäkin.

Itse asiassa eräänä päivänä hikoilin itseäni pilalle lenkillä ja ajattelin “otetaas hei kanootit pois ja repäistään, mikäs tässä on ollessa”. Välittömästi tielle ilmestyi murskautuneen pullon sirpalekenttä.

Kahveista ja teistä
Minä pidän kahveista ja teistä. I love coffees and you. I love coffees and roads. Aamukahvin keittoa seuraamassa

Ajoittain fiilis on kuin lapsella karkkikaupassa, kun ruokaostoksilla on. Kahvien ja teelajikkeiden kirjo on ihan lähimarketissa komea; tekee mieli testata kaikkia eri  teelajeja. Marja- ynnä muita rehuteemakuja on tullut testattua, ja joskus ne tuovat kivaa vaihtelua. Rooiboskin maistuu, into juomaan syttyi viime kesänä. Risto opasti joskus Mate-teen pariin, suosittelen.

Kahvin litkuttelussa on aina ollut oma juttunsa. Kahvikupin kanssa on kiva istahtaa sorvin äärelle ja kirjoittaa jotain. Äsken kävin kahvikuppi kädessä lenkillä Ingridin kanssa (kirjoitan aamukolmelta ennen työvuoroa).

Isä pahoille tavoille pienen pojan opetti – joskin kupissa oli enemmän maitoa ja sokeria kuin itse tököttiä. Juoma juotiin kuin tequila shottina. Sittemmin kahvittelu on ollut oma vuoristoratansa: joskus sitä on juonut viisi kuppia päivässä, joskus menee kuukausia ilman. Ennen en pystynyt juomaan kahvia ennen aamuseitsemää.

Teenkin juonnista on Isä-muistoja; vedettiin aina aitoa Earl Greytä ja lihapiirakkaa iltapalaksi, kun olin yötä. Nykyään mukavia muistoja syntyy, kun tulee Marian kanssa teititellään iltaisin.

Teehen kaksi sokeria, kahviin maitoa. Ei muita lisukkeita – joskin joskus koulussa heitän kahviin kardemummaa.

International Brew
Kesää värittävät kansainväliset tähtivieraat. Italialainen Barbara (joka puhuu sujuvaa suomea ja saksaa) opetti espresson juontiin. Riikka tulee miekkosensa kanssa, ja tästä tuleepi mieleen ruotsalaiskahvi Löfbergs Lila.

Ja tästä lyhäristä tulee aina hyvä kahvi- ja teefiilis.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.