Aito ja alkuperäinen

Uutistyössä olen törmännyt internetin avulla valloille päässeeseen ilmiöön: kaikki mediat uutisoivat samasta aiheesta, otsikoilla ja kerrontatyylillä ehkä kikkaillaan. Mutta esimerkiksi Ampparit-sivustolla näkyy jatkuvasti vaikkapa neljän eri toimiston uutinen samasta aiheesta, liki identtisellä otsikolla.

Nettiuutisissa copy+paste on kova sana. Nopeaa ja kätevää joo, mutta vähän ikävääkin – jos nyt aletaan journalismin ideaaleja pohtimaan. No mutta, aika aikaa kutakin ja sillee. Ja kyllä niitä omaperäisiäkin aiheita tulee edelleen tuutista ulos.

Aito Daim Naksut

Mainonnassa aitous ja alkuperäisyys on kova sana. Aitoa Jaffaa, alkuperäinen resepti…ja niin edelleen. Oheisissa kuvissa mainonta kyllä vähän nostaa huumorin kukkaa mullasta. Ai että ihka-aitoa RUOTSALAISTA mantelitårtaa!

Tottakai, aito tuote on aina parempi kuin feikki. Michael Jacksonin piraattilevyllä on biisi “Health The World”, joten kannatan kyllä originaalin albumin hankkimista. BTW, Jacksonilta julkaistiin juuri uutta materiaalia.

Toinen kuva on maissinaksupussista. Ilmeisesti maissinaksu on sitten suomalainen keksintö, varsinainen perinneherkku… Accept no substitutes..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.