Joulun merkit X: Vuosi Nolla

Näin joulukuun alkuun on hyvä tehdä aikamatka lapsuuteen, aina siihen ihka ensimmäiseen jouluun.

Vuoden 1983 juhla-aikaan olin alle kaksi kuukautta vanha, joten muistikuvat ovat melko hataria. Niinpä lähdin selvittämään ensimmäisen jouluni mysteeriä vanhempieni avulla.

Ymmärrettävästi muistot olivat heilläkin jo vaipuneet pääosin unholaan. Mitä todennäköisimmin olemme koko kööri olleet perinteitä noudattaen Alikeravalla juhlimassa. Ruukasi olla tapana, kun olimme pieniä.

Homman mielenkiintoisin pointti on kuitenkin se, että vietin ensimmäisen jouluni nimettömänä. Kastetilaisuus seurasi tosin muutaman päivän päästä, joten pitkään en ollut “los sin nombre”. Mutta mitä joululahjapaketeissani on mahtanut lukea?

Tiettävästi ensimmäinen joulumuistoni on eräältä jouluaamulta, kun isä antoi luvan avata yhden lahjan. Kuusen alta haettavaksi määrättiin tietty paketti, josta paljastui edelleen tallessa oleva Corvette-avoauto.

Kirjoitin muuten näillä näkymin viimeisen artikkelini verkkolehti Reaktoriin. Sattuu olemaan jouluaiheinen, joten linkataanpa se tähän.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.