Joulun merkit XI: San Ta Puk Ki

Katsoin tuossa pitkästä aikaa elokuvan The 36th Chamber Of Shaolin.

Jälleen sai onnekseen huomata, miten tiukka leffa oikeasti on (väitetään olevan yksi kaikkien aikojen arvostetuimmista kung fu –leffoista). Suosittelen mättöklassikoiden ystäville, mutten nyt “jälleen kerran” ala hehkuttaa leffaa tällä palstalla tätä enempää. Tajusin kuitenkin samalla, miten jouluinen elokuva on.

Ensinnäkin olen saanut DVD:n joululahjaksi pari vuotta sitten. Lisäksi tarinan sankari alkaa käyttää hyvin jouluista salanimeä. Karatessaan kotoaan tataarivalloittajilta Liu Yu-De hakee turvaa Shaolinin temppelistä, jossa hän harjoittelee kung fu –mestariksi nimeltä San Ta.

Kolmanneksi, ajeltuaan päänsä ja pukeuduttuaan Shaolinin keltaiseen kaapuun San Ta muistuttaa hupaisan paljon Jaska Jokusta. Jaskallahan on oma jouluspesiaalinsa, joka ymmärtääkseni pyörii Jenkkilässä telkassa joka joulu kuni Lumiukko täällä ikään.

Kirjoittaessani tämän Merkin luonnosta en tiedä, mitä kautta saan sen julkaistua. Kiitos kosahtaneen modeemin, internet-yhteys on ollut poikki jo yli viikon kotitoimistolla. Lisäksi uutta modeemia odotellessa nettiahdinkoa tilkitsevä mokkula ei futaa koneessani jostain syystä. Pärjään kyllä netittä – ja toimiihan se vaimolla – mutta kouluasioiden hoitaminen kärsii kyllä.

Onneksi pian on joulu niin ei rasita koulu, ja syyt’ on olla iloinen.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.