Joulun merkit XV: Musta joulu

“Mustan joulun sulta sain, jäin kyyneliin
Kuin hiutaleina maailmain putoaa niin…”

– Nylon Beat: “Musta Joulu

Hei lapset! Oletteko olleet kilttejä? Tänään on nimittäin joulu, ja vain kiltit palkitaan. Mutta mitä tapahtuukaan ilkeille naskaleille? Mustakaapuinen Darth Pucci lentää moottoripyörällään ilmojen halki ja rankoo lurjuksia kovalla kädellä?

Äh, en tiedä. Hetken pitää toki miettiä heitä, jotka eivät osallistu joulunviettoon. Vähäosaisten ohella mieleen tulevat ne, jotka viettävät joulunsa töissä. Palatakseni “muistoihin” ensimmäisestä joulustani, varjostiko isoisäni edesmeno kuun alussa juhlafiilistä paljonkin?

Toimituksessa oli piparkakkutaloKuulun heihin, jotka viettävät joulunsa töissä… tai ainakin tavallaan. Olen nimittäin aattoa edeltävänä yönä duunissa. Onneksi kuitenkin tänä yönä eikä vaikka seuraavana. Eikä työssä tietysti mitään vikaa ole, mutta sattuupahan olemaan ensimmäinen kerta ever, kun olen jouluna työssä. Ehkä olikin jo aika.

Olen erään sosiaalisen median kautta seurannut, miten muutamat suunnittelevat jouluna ryyppäämistä ja baariin lähtöä. Tuntuisi oudolta viettää pyhät mieli lumisateessa, mutta kaikilla on tietysti omat tapansa, ja sukulaiset voivat asua kaukana.

Omistettakoon tämä linkki jouluna synkistelijöille. Muistakaa myös tsekata elokuva Bad Santa.

Kuitenkin, kun katsoo ulos, näkee ettei tulossa ole mustaa joulua, vaan vitivalkoista. Ah, vain valkeata joulua, tästähän aina haaveilee. Viettäkää oikein mukavaa joulun aikaa tykönänne. Toivotan rauhaisaa, leppoisaa, ihanaa, lämminhenkistä, iloista joulua itse kullekin säädylle!

PS. Taannoin pohdiskelin erään joululaulun lyriikoita. Koska kopipeistasin jo tämän merkinnän alkuun sanoituksia, laitetaan tähän loppuun vielä lisää jotain sekoa. Tajuaako kukaan, mitä Walking In The Winter Wonderlandissa selitetään?

In the meadow, we can build a snowman,
Then pretend that he is Parson Brown
He’ll say: Are you married?
We’ll say: No man,
But you can do the job
When you’re in town.

“Walking In the Winter Wonderland” – Richard Bernhard Smith

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.