Kuukauden Digilluusio: Miksi käytän Twitteriä?

Twitter sosiaalinen media
Twitter sosiaalinen media
Digilluusio on joka kuukauden lopulla julkaistava teknologiaa käsittelevä sarja. Luvassa asiaa somesta, televisiosta, peleistä ja monesta muusta aiheesta.

Digilluusio-sarja alkaa

Ajattelin jatkaa Reaktorissa pitämäni blogin mediamutinoiden perinnettä. Niinpä tämän vuoden ajan näin kuun lopulla julkaistaan jotain mediaan – leffoihin, internetiin, musiikkiin tms. – liittyvää juttua. Sarja alkaa Twitter-mikroblogipalvelun käyttökokemuksilla.

Liityin Twitteriin alkusyksystä kouluprojektin takia. Olen jäänyt käyttämään palvelua siinä, missä ryhmätoverit ovat aika lailla feidanneet koko homman. Täytyy sanoa, etten ihmettele. Twitter on nimittäin aika turha.

Palvelu mahdollistaa siis 140 merkkiä pitkien viestien lähettämisen, voidaan verrata Facebookin status-päivityksiin. Twitterillä on myös nippu sovelluksia, jotka ovat toinen toisiaan turhempia. Valokuvien jatkamiseen tarkoitettu TwitPic on yksi harvoista järkevistä.

Itse en ole sinne kuvia lisäillyt, mutta muutama seuraamani henkilö tuikkaa kuvia harva se päivä. Ainoa sovellus, jota käytän, on Last.fm-palvelun käyttöäni kerran viikossa automaattisesti “tviittaava” systeemi.

Schwarzenegger kuvernööri
Iso Arska on ahkera somettaja.

Palvelu mahdollistaa erään supersankarin tekemisten tutkailun – ahkerasti tviittaavan Kalifornian kuvernaattorin Arnold Schwarzeneggerin. Lisäksi seuraan Cinemassacre-porukan julkaisuja ja yhden Kiinassa asuvan sukulaisen.

Kätevimmäksi palvelu osoittautuu töissä, kun voin yhden palstan kautta seurata isojen yhdysvaltalaismedioiden syötteitä, joissa jaetaan linkkejä uusimpiin nettiuutisiin. Plussaa Twitter saa myös siitä, että se pitää lukua päivitysten määrästä. Last.fm on saanut minut statistiikkakoukkuun. Vielä yhden positiivisen asian keksin: oman profiilisivun taustakuvan voi valita itse.

Vielä kertauksen vuoksi: Twitter on turha. Twitter on siksi turha, ettei “kukaan” käytä sitä – ei ainakaan joku, jonka kuulumisia en saisi selville vaikka Facebookin kautta. Hupaisaa on, että omat harvat, salanimen turvin tehdyt tviittaukseni koskevat tämän blogin päivityksiä. Ja kun “kukaan” ei lue päivityksiäni, miksi niitä Twitterissä listaan? Go figure.

Easter Egg: Katsottiin jokin aika sitten kaverikomedia I Love You Man. Yllätti positiivisesti, tuli röhötettyä.

5 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.