Huoltokatkos

Mihis se linkki laitetaankaan? Jaa-a, taitaa kohta sattua Kerkkoa leukaan.

Tällä viikolla olen päivittänyt blogia tai itse asiassa blogeja nurinkurisesti.

Olen nimittäin pureutunut uudemman kerran kahden vuoden takaiseen Kesän merkit -sarjaan. Ei nyt sinänsä mitään kovinkaan suurta muutosta ole tullut tehtyä, mutta olihan siinä kahdentoista pitkähkön tekstin muokkaamisessa kuitenkin hommaa. Olen muuttanut asetteluja, viilannut kielioppia ja ilmaisua sekä korjannut kuolleita linkkejä.

Kunnioita päiväkirjamerkintöjäsi, vaikka sisältö nolottaakin

Pyrin välttämään liikaa itse sisällön muokkaamista, vaikken täysin tyytyväinen olisikaan ollut. Jotain olen kyllä tiivistänyt, joitain kuvia, väliotsikoita ja uusia linkkejä lisännyt.

[Päivitys: vuosi on 2023 ja harrastan muokkauksia edelleen. Taas löytyi kirjoitusvirheitä ja linkkejä, jotka eivät toimi.]

Restauroidessa tuli huomattua, miten ajankohtaisia monet teksteistä ovat jälleen. Ehkäpä herätänkin Kesän Merkit uudelleen henkiin jossain muodossa jossain vaiheessa.

Huvittavaa oli huomata myös, miten paljon paasaan kesän elokuvatarjonnasta monessa merkinnässä. Siitä yllätyin, ettei sisällöissä ollutkaan niin paljon asiavirheitä, kuin olin muistanut.

Miksi muokkaan vanhoja tekstejä?

Mutta miksi ylipäänsä olen uudelleen kajonnut ikivanhoihin teksteihin? Siksi, että Kesän merkit oli ensimmäinen kunnon teemasarja, jota olen blogin yhteydessä pitänyt. Ja onhan se tyhmää pitää tuossa sivupalkissa linkkejä teksteihin, jotka eivät edes itselle kelpaa.

[Päivitys: sivuston layoutissa oli joskus sivupalkki. Eipä ole vähään aikaan sellaista näkynyt. Kylläpä ollaan päästy pitkälle!]

Muodonmuutoksia on kokenut myös Blog-My-Thesis –verkkopäiväkirja, joka kosmeettisen uudistuksen ohella on saanut ja saa vielä kesän mittaan uutta tekstisisältöä.

[Päivitys: Blog My Thesis käsitteli Metropolia AMK:n opinnäytetyön valmistumista. Oppari valmistui ja valmistuin medianomiksi etuajassa.]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.