Kesän merkit XIV: Kesähäät

a bride holding a bouquet and standing next to the groom.
Me mennään naimisiin viikon päästä lauantaina.

Pyysin Facebookissa ystäväksi Kolttosta, mutta sainkin Lajusen. Johtunee yön transformaatiosta morsiamesta vaimoksi – viikonloppuna vietettiin Heebon ja hänen ‘valittunsa’ häitä.

Kyseessä oli jo viidennet kokemani häät kahden vuoden sisällä, mutta omaperäisesti nämä olivat ensimmäiset kesähäät. Ja mitkä häät olivatkaan! Tunnelma oli lämmin, tuore aviopari höpönassuja, ruoka hyvää, ohjelmaa sopivasti. Puheita oli useampikin, mutta kaikki ytimekkäällä ja hauskalla kaavalla vetäistyjä. Kaikkiaan jäi hyvä fiilis juhlista, jotka olivat juhlakalujensa näköiset. Hauskaa oli.

Ja tietysti oli hienoa nähdä yksi parhaista kavereistaan kirkon alttarilla sanomassa sen legendaarisen sanan. Hienosti tehty, Heebo, you lucky puppy!

Enpä nyt sen kummemmin erittele häiden ruuveja ja pultteja, sillä haluan jättää itse kullekin hääjuhlaan osallistuneelle tämän palstan seuraajalle tilaa omille fiiliksille ja muistoille. Varsinkin omia häitä on vaikea kiteyttää sanoihin. Joka tapauksessa, kiitos avioparille viihtyisistä juhlista!

Taikakin oli mukana häähumussa.

Omann-tunnon-juoma!

Sen sijaan voisin muljauttaa pari sanaa riehakkaista-mutta-rennoista polttareista, joita juhlittiin pari viikkoa sitten. Heeboa kuljetettiin läpi splättiksen, Helsingin savupommitetun Pride-kulkueen, kebab-buffan, Koff-spåran, Tuska-festarien, Coca-Coca Zeron temppuradan… Ja suureksi finaaliksi päädyttiin Nuuksioon yöksi puolijoukkuetelttailemaan.

Ehdin mukaan iltapäivästä. Aamukahdeksalta liikkeelle lähteneen polttariporukan yhytin Kiasman nurtsilta chillailemasta. Seikkailut jatkuivat myöhään iltaan ja poikasilla oli hauskaa.

Sain kunnian koostaa videotallennetun polttaripäivän fiilikset DVD:lle. Motivaatio oli kova, oli tärkeä porukka kohdeyleisönä. Työstäminen oli hauskaa kiitos raakamateriaalin ja hauskojen muistojen, ja tällainen teos siitä sitten tuli:

[toim. huom. koko videota ei ole enää saatavilla mutta alla Villen taltioima hetki Atesta juttelemassa Rockstar-promohenkilön kanssa. Väliotsikko viittaa Villen huudahdukseen “omantunnon juoma”, joka vilahti sittemmin Back To The Present -mockumenttielokuvassa noin kohdassa 03:38.]

Editoinnin flow oli hyvä, toivottavasti se välittyi myös itse videoon. Kiitosta tuli, kun elokuva esitettiin häissä. Se palkitsi – pakko sanoa, että jännitin ensi-iltaa aikas kovasti.

La Revancha?

Tämän merkinnän myötä Kesän Merkit tekee ainakin jonkin sortin paluun. Ainakin paria kesäistä aihetta käsiteltäneen jäljellä olevan kesän kuluessa. Viime viikkojen helteet ovat jakaneet mielipiteitä – käyköön sama myös Kesän Merkeille.

Lajusten häiden ihanuudesta ollaan yhtä mieltä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.