Upcoming Changes

Heittäydytäänpä kohtalokkaaksi. On alkamassa bloggaamisen uusi aika.

Viime merkinnässä mainitsinkin teknologisesta muutoksesta, joka vaikuttaa merkittävästi myös Space:Kerkkoon: nykyinen julkaisualusta muuttuu Microsoftin omasta WordPress-alustaan.

WordPress on varmasti maailman suosituin blogityökalu – se on sisällönhallintajärjestelmänä jopa niin suosittu, että esimerkiksi yhdysvaltalainen New York Times ja kotimainen uusio-MoonTV pyörittävät nettisivustojaan sen avulla.

Suhtaudun muutokseen varauksella, vaikka olenkin monasti vääntänyt kättä nykyisen jäykän järjestelmän kanssa. Ehkei ahkerointi aina välity yleisölle, mutta olen pulannut todella paljon teemojen, asettelujen ja muiden ominaisuuksien monipuolistamiseksi.

WordPress voi osaavissa käsissä mahdollistaa “kaikki bloggaajan unelmat”, mutta samalla pelkään joutuvani muuttamaan blogin ulkonäköä ei-toivomaani suuntaan. Olin jo kehittänyt ikioman yhtenäisen tyylin julkaista merkintöjä ja valokuvia, ja ainakin omasta mielestä homma toimi kivasti. Joutaako se nyt mappi ööhön?

Osaavissa käsissä tosiaan. WordPressistä julkaisutyökaluna on jonkin verran kokemusta – toteutettiinhan verkkolehti Reaktoriakin sen avulla – ja tiedän, että hyvä ohjelmoija voi loihtia sillä vaikka minkälaisia muotoja. En kuitenkaan osaa sen kummemmin koodata, joten voikin jopa pitkäänkin olla aikamoista hakemista uuden zydeemin kanssa. Pitääkö tässä palkata joku ekspertti avuksi?

Uuden systeemin ohella blogin nettiosoite saattaa muuttua. Se ei ole kuitenkaan varmaa.

Muutoksia alkaa joka tapauksessa tipahdella/ryöpsähdellä lokakuun aikana. Jää nähtäväksi, milloin katson Spacen olevan jälleen “valmis”. Pyydän kärsivällisyyttä, jos se vähäinenkin lukunautinto katoaa väliaikaisesti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.