Joulun Merkit XVIII: Tiedostavampaa joulua

Ensi viikon alussa Taika saanee postikortin Pelastakaa Lapset -järjestöltä

Tyttö nimittäin osti järjestön Toivekaupasta lahjan: syntymätodistuksen 170:lle malilaislapselle. Lahjan hinnaksi tuli 50 euroa, ja vastalahjaksi postissa tulee kortti ja roppakaupalla hyvää mieltä… no, jos ei Taikalle itselleen (hän alle kaksivuotiaana tuskin asiaa vielä ymmärtää) niin ainakin hänen vanhemmilleen ja etenkin noille muutamalle malilaiselle.

Ostos tuli tehtyä liian pitkään jatkuneen harkinnan jälkeen. Olemme pitkään suunnitelleet, että jossain vaiheessa ottaisimme esimerkiksi kummilapsen Afrikasta. Siihen emme ole ehtineet, enkä koskaan tullut koulussakaan toteuttaneeksi suunnittelemaani kolehtia jonkin isomman paketin ostamiseen joulun alla.

Do They Know It’s Christmas?

Oli siis aika korjata tilanne. Jos ei kummilapsen hankkimiseen vieläkään tule ryhdyttyä, niin ainakin joku tätä syntytodistuslahjaa vastaava pitää kehitellä vastedes joka joulu. On aika alkaa miniversioksi Band Aidia, rallatella omat säkeet siihen John Lennonin joululauluun. Ehkä siinä samassa Taikakin oppii jotain.

En ala sen enempää jeesustella muiden kurjuuden varjolla, mutta vinkkaanpa hyvään linkkilistaan, jonka kautta löytää lisää auttamiskeinoja. Eikä ole hinnalla pilattuja.

Huomenna olisi määrä mennä loistavan suomalaiskoomikon keikalle, joka kulkee nimellä Ismo Leikola kasvaa ihmisenä. Onkohan Ismo kasvanut lahjoitusten kautta?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.