Joulun Merkit XIX: Sukupolvien lahjat

two Christmas gifts in red wrapping and covered in holiday decorations.
Mitä ostaa lahjaksi vanhemmille, jotka eivät mukamas koskaan tarvitse mitään?

Käytän aina paljon aikaa joululahjojen suunnitteluun ja tekemiseen tai hankkimiseen, sillä en koskaan halua vain vetää rillit pois ja riman ali. Onhan joulu suosikkijuhlapyhäni!

Vuosi toisensa perään eräs ihmisryhmä kuitenkin aiheuttaa ristiriitaista tunnelmaa, joka sekä huvittaa että aavistuksen aiheuttaa lisästressiä.

Mitä ostaa omille vanhemmille?

Ei, ‘ongelmana’ ei ole ideoiden uupuminen. Vanhempien lahjomisen tavaramerkkimäisenä hidasteena onkin yleinen haluttomuus saada mitään lahjoja ylipäätään. “Ei sitten mitään lahjoja! Minä en tarvitse mitään, minulla on jo kaikkea!”

Tuskinpa olen ainoa lapsi, jonka vanhempi vuodesta toiseen heittää saman valitusvirren. Ainakin molempien appivanhempien olen samat sanat kuullut tyttärelleen esittävän. Eikä lahjakielto tosiaan jouluun rajoitu. Ei, lahjoja ei saa antaa niin kirkkopyhinä kuin synttäreinäkään.

Lahjathan hankitaan/tehdään joka tapauksessa. Vaikka olisikin jo kaikkea, aina voi hankkia varakappaleet.

Olen kylläkin itsekin tänä jouluna sopinut, että mahdolliset lahjat olisivat joko Taikalle tai sitten olisi jotain yhteistä vaimon kanssa jaettavaksi. Ehkä jonkun henkkoht pyynnön olen esittänyt. Mutta kuitenkin, polku on eteeni asetettu. Pian ei Kerkollekaan saa antaa lahjoja. Se risoo vietävästi.

By the way, jos ehdit tästä artikkelista konkreettisia ideoita – pahoittelen, että tarjolla oli vain vuodatusta eikä vinkkejä. Viimeksi joulusarja tosin käsitteli tiedostavampia lahjaideoita.

[PÄIVITYS 2022: lahjojen äärellä ollaan myös Whamin musiikkivideossa Last Christmas. Lisää kasarifanitusta YouTubessa!]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.