In Memoriam Special: Deleted Scene

Vuoden 2010 muisteloiden jälkimainingeissa ajattelin heittää kehiin pari kuvaa, jotka tarkoituksella jätin pois edellisestä merkinnästä turhan rönsyilyn ja ylimääräisen koodikikkailun takia.

Ohessa siis pieni kokoelma valokuvia, jotka napsin matkalla yövuoroon itsenäisyyspäivänä. En alun perin löytänyt kunnon syytä julkaista näitä,  pääsivät vähän tärähtämäänkin. Mutta menkööt nyt kuriositeettina, poistettuna kohtauksena.

Ah talvea, tunnelmoin tuona talviyönä töihin mennessäni.

This slideshow requires JavaScript.

Olen nauttinut lumisesta talvesta, vaikka esimerkiksi näitä kuvia varten sainkin aikamoisissa lumihangissa tarpoa. Taika rakensi eilen isin kanssa ensimmäisen lumiukkonsa, josta tuli itse asiassa aika hieno, vaikkei nyt porkkananenää tai hiilinappeja mukana ollutkaan. Nyrkillinen kerrallaan Taika toi lunta ja tasoitti lumipygmin runkoa innoissaan.

Ukko valmistui parahiksi, sillä yhtäkkiä alkoikin sataa taivaan täydeltä vettä. Toki tihkusade oli jo auttanut mössäämään lumen ukon rakennukseen sopivasti, mutta lopulta oli pakko siirtyä ihailemaan yhteistyön hedelmää ikkunan läpi.

Taika tulee isäänsä siinä, että vielä illalla ennen nukkumaanmenoa piti ukkoa ikkunasta katsoa. Mähän aina haluan katsoakuunnellahypistellä omia teoksia sen satakunta kertaa valmistumisen jälkeen.

Olimme siis rakentaneet ukon huoltoyhtiön parkkipaikan reunalle kasatun lumikasan viereen, ja huoltomiehet olisivat helposti voineet hurauttaa pakullaan suoraan kääpiön päälle.

Olisihan se vähän harmittanut, jos ensimmäinen lumiukko olisi joutunut heti auto-onnettomuuden uhriksi. Inspaannuin jopa lähettämään palautetta huoltoyhtiölle tästä sydäntä lämmittäneestä huomaavaisuudesta. Varsinaisia talotaikureita olivat.

Joulun jälkeen on tehty huoltohommia kotonakin. Kaikkia koristeita ei ole vielä viety, lamputkin ovat vielä ikkunoissa, mutta kuuset on heitetty kuuseen. Iso kuusi oli parvekkeella, Taikalla oli olohuoneessa puolimetrinen minikuusi. Tuli siinä isoa kuusta purkaessa vähän sarjamurhaajafiilis, kun saksin oksat ja rungon pieniksi paloiksi mahduttaakseni kaiken puutavaran siististi muovipusseihin.

“Twigs Motherf****r!”, eräs hiihtäjätär englanniksi sanoi.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.