Pahin Munamies

Pieni blogi, iso sielu.

Rakennusmestari Harjakainen nauratti Miinaa ja Tuomasta uutisissa.

Kung-Fu Poliisit -sarjakuvan fanina muistelen edelleen erästä strippiä, jossa poliisit kohtaavat vanhan kaverinsa, miehekkään Jaken. “Jake ei mielistele ketään! Jake on kovin, kovin munamies!”

Vuosia myöhemmin munamies on palannut julkisuuteen ihan isolla M:llä varustettuna. Valvovan rakennusmestarin Timo Harjakaisen kanssa Munamies on selviytynyt Putous-ohjelman finaaliin kisassa, jossa valitaan vuoden sketsihahmo.

Tänä aamuna saavuin etukäteen töihin, jotta voin seurata finalistien toilailua Huomenta Suomessa. Olin erityistehtävässä raportoimassa hahmojen toilailuista aamulähetyksessä. Täytyy myöntää, että odotin hahmojen tapaamista jopa pienellä innolla, ja hauskaa oli vaikken Munamiestä livenä nähnytkään. Harjakaista sitten sitäkin enemmän.

Ylpistellen voin mehuttaa, että jutuista tuli aikamoista klikkihittejä. Kirjoitinkin juttuja aikamoisella tatsilla, onneksi kaverit auttoivat tekemällä videoita. Kirjoitin hahmojen saapumisesta ja juontokokeilusta, Harjakaisen naisonnesta ja Munamiehen peloista.

Homma oli melko mekaanista ja kiirettä piti. Mutta saipa kirjoittaa viihdyttävää sisältöä. Saattoi olla ensimmäinen kerta, kun ihan “tarpeen mukaan” tuli kirjoitettua juttuja. Jos siis jollekin videolle tarvittiin sijoituspaikkaa, heitin pari riviä jollain uudella kärjellä, upotin videon perään ja avot! Erikoisvieraiden besöökkiä haluttiin jok tap mehuttaa näkyvästi.

Suosikkia huomisessa finaalissa ei meikäläisellä ole. Molemmat ovat mielestäni hauskoja hahmoja, mutta yksi finaalipaikka olisi kyllä pitänyt lohjeta Mikko Zetterbergille. Esimerkiksi Mikon oma ohjelma Huippuemäntä haussa oli täyttä timanttia. Krista Kosonen on mieleen muutenkin, mutta erityispropsit loistavasta omistautumisesta.

Mielipiteiden syntyminen Putous-ohjelmasta on aika lailla uutta. Viime vuonna mulla oli kootusti vain yksi mielipide koko ohjelmasta: Vee Äm Pee. Tänä vuonna ninnannunnan on meininki kuitenkin ollut positiivisempaa, vaikka edelleenkin suurin osa sketseistä, varsinkin käsikirjoitetuista, on aikamoista huttua. Mutta yleisellä tasolla saletisti natsaa.

Poliisien poistuttua kehumasta Jake jää yksin seisomaan kadunkulmaan. Äärimachon miekkosen aurinkolasien alta valuu yksinäinen, liikuttunut kyynel.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.