The Fix, Vol. 2

Päivitellääs nyt näitä päivityksiä. Voi vallaton, mikä tunne!

Kaivoin kaapin pohjalta pari vanhaa piirrosta, jotka ajattelin heittää osaksi Facebookissa olevaa kokoelmaa maalaamistani tauluista. Samalla iski kunnianhimo, ja päätinkin testata mustavalko-originaalien värittämistä Photoshopin avulla.

This slideshow requires JavaScript.

Kokemus oli mielenkiintoinen ja opettavainen – en ole ennen tällä tavalla värittänyt kuvia, vaikka sävyjen kanssa on paljonkin tullut valokuvia ehostaessa kikkailtua. Tuli fiilis, että olisin sarjakuvaa värittämässä.

Kuvat ovat siis ysiluokalla piirtämiäni kuvituskuvia tuolloin kirjoittamaani semikökköä kirjaa varten. Toinen on kirjan kansi ja toinen esittää kohtausta, jossa aikamatkaava päähenkilö syöksyy vahingossa lännensankari Wyatt Earpin ruumiiseen.

Jälkimmäisen väritinkin aikanaan kertaalleen otattamalla ensin valokopion originaalista ja sitten käymällä kimppuun tussien ja puuvärien kanssa. Tämä versio taitaa olla edelleenkin äidin luona seinällä. Ohessa on siis digitaalisesti väritetty versio, joka melko hyvin noudattaa vuoden ’99 väritystä.

Muutamassa kohdassa oli pakko ehostaa viivoja ja yhdistellä niitä toisiinsa, koska muuten digivärit levisivät käsiin. Muuten en kuvia muokannut kuin värien ja sävyjen puolesta.

Nikkarin koulu, jossa vietin myös vuonna ’99 alkaneet lukiovuodet, on jo aikaa sitten avattu perinpohjaisen rempan jälkeen. Mutta vasta lähiviikkoina lienen astuva uusitun opinahjon ovesta sisään (lukuun ottamatta sitä kertaa, jolloin kävimme koulunssa toimivan leffateatterin ovella näytösajoista kysymässä).  Mukanani luotettavat Ghostbustersini, on viimein aika tarkastaa rempatut koulutilat ja metsästää Nikkarin henki.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.