Miten selvitä ihmismassan keskeltä hengissä

Seuraavat tiedonjyvät ovat paremmin ajankohtaisia syksyllä Stockan Hulluilla Päivillä tai Sokoksen 3 + 1 -päivillä. Toimivat tietenkin muidenkin suosittujen aletempausten yhteydessä. Vinkkejä voi käyttää kuitenkin hyväksi myös muissa ruuhkan aiheuttamisssa ahdingoissa. Jos ihmismassat siis ahdistavat, seuraavassa on niksejä helpotusta hakeville.

Ruuhkan läpi luoviminen on varmasti kaikille pääkaupunkiseutulaisille tuttua hommaa, muttei siitä tottumisenkaan jälkeen hauskaa tule. Ostoskeskuksissa ja vaikkapa rautatieasemilla tulee jatkuvasti tilanteita, joissa huomaa hyökkivänsä edessä matelevien tanttojen niskaan.

Itsestäänselvää ripeämmästä askeltamisesta tykkääville on liittyä Facebook-ryhmään I Secretly Want to Punch Slow-Walking People in the Back of the Head. Otsake kuvastaa tämänkin pitkäkoiven piileviä tendenssejä, mutta käytännössähän liittyminen ei hyödytä mitään. En ainakaan itse oikeasti löisi tai alkaisi töniä ketään.

Ei, mieluummin otan oppia Frendeistä. Chandler Bing toteaa, että turisteja täynnä olevissa paikoissa on aina se joku, joka “karjan” keskeltä huutaa: “MUUUUUUUUUUU!”

Kaikille lehmän tapaan ammuminen ei kuitenkaan sovi, joten ääniprotestia voi harjoittaa myös laittamalla mp3-soittimen napit korville, pistämällä The Prodigya soimaan hemmetin kovalla volalla ja leikkimällä olevansa keskellä hektisiä reivejä. Yhden miehen mosh pitin reunoiksi joutuvat kanssaihmiset ovat tuuppimisesta mielissään.

Valitettavasti on sanottava, että hitaasti liikkuminen näyttää liittyvän ikään ja ihmisen sosiaaliseen verkostoon.

Se kun ruukaa olla niin, että arjessa useimmin tulee vastaan lauma mummoja, jotka levittäytyvät koko käytävän leveydelle niin, ettei ohi pääse kiertämällä. Mummomuurin ilmanvaihtoaukotkin ovat niin kapeita, ettei rouvien välistä pääse myöskään pujahtamaan.

Näissä tilanteissa on suositeltavaa jälleen kääntyä Frendien puoleen.

Tirisevässä sarkasmissaan käyttökelpoisimman ohjeen ruuhkan voittamiseen antaakin Ross Geller. Kiirehtiessään Ranskaan muuttavan Rachelin perään Ross joutuu pysähtymään lentokentällä matelevan eläkeislauman tukkiessa tien. Turhat kohteliaisuudet jätten Ross huudahtaa (äänensävyä on hieman vaikea tuoda ilmi tekstimuodossa) herjaavasti: “If you could all walk slower, that would be GREAT!”

Mikä siinä on, että kaikki muut hidastelevat juuri silloin, kun itsellä on törkeä kiire?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.