Ajatuksia rempatessa

Remontoinnin keskellä ajatukset ovat ehtineet hieman harhaillakin.

Remontti on ollut yhtä vuoristorataa koko viikon. 12 tunnin työpäiviä on vedetty maanantaista lauantaihin, sunnuntaina sitten muutto. Lakisääteiset tauot on pidetty, mutta muutoin on kyllä pistetty hihat heilumaan.

Uuden kämpän uuteen uskoon pistäminen on ollut rankkaa mutta kivaa hommaa. Pitkät päivät eivät ole tuntuneet niin pitkiltä, vaikka takki onkin iltaisin tyhjä. Taikan luota poissaolo on kaihertanut mieltä koko viikon. Täytyy vaan ottaa se siltä kantilta, että tää on tää viikko.

Päävastuuna on ollut tosiaan tuo maalaaminen. Hemmetinmoista hommaa kaikkien kaappien ja seinien maalaaminen ja etenkin pesu ja hionta. Pelkästään keittiön esivalmisteluissa meni kuusi tuntia ennen varsinaista maalausoperaatiota. Keittiöstä tulee muuten aikas hieno, luulen ma, kunhaan uudet kaapinovet toimitetaan parin viikon päästä.

Seiniä ja kaappeja hioessa ja maalatessa on tosiaan turhallekin pohdinnalle aikaa, välillä vähän turhankin kanssa. Tasaista pintaa edestakaisin vetävä tela avaa ajatusten Linnunradan, tähtisumuntäyteisen galaksin.

Seuraavassa siis hajanaisia ajatuksia ja puheenaiheita muuttoa edeltävän rempan tiimoilta. Näitä neronleimauksia on sadellut pitkin viikkoa:

Pitäisiköhän alkaa keittämään pastat järjestäen al denteksi? Suomalaisethan perinteikkäästi keittävät spaghettinsa ylikypsiksi. Toisaalta tykkään juurikin siitä pehmeästä pastasta.

Yöllä taas mä menin parvekkeelle nukkumaan, jotta lähempänä mua ois hän…Yöllä taas mä menin parvekkeelle nukkumaan, jotta mua ei väsyttäisniinpaljonseuraavanapäivänä…

On on päällä ja off on off. Mikä on pääasiallinen syy on-off -suhteiden tauolle menemiselle? Sähkökatkos.

Pitäisiköhän joskus ostaa kämppä halvalla ja rempata kuntoon, myydä sitten kalliimmalla eteenpäin? Pintarempalla voisi saada jo hyvät voitot… Joo ehkei kuitenkaan.

“Tuu Timo kattomaan tätä, kun sä ymmärrät…No tuu säkin Kerkko, mutta…”

Hitto, kun olisi aikaa ottaa kamera mukaan ja kuvata matskua yhtä pitkään mielessä kuhinutta videoideaa varten. Nyt olisi tuo perinteinen kahvipannukin kaivettuna kellarista. Josko uudessa osoitteessa saisi kuvattua raakamatskut A Star Wars Cup Of Coffee -lyhäriin? Idea ei olisi oma, mutta haluaisin sen ehdottomasti tehdä.

Porukat tekivät yllätysvisiitin, se oli kiva. Erityisen kivaa oli se, että tykkäsivät uudesta kämpästä enemmän kuin olivat odottaneet.

Miehen pitää tehdä mitä miehen pitää tehdä. A man’s got to do what a man’s got to do. On myös totta, että miehen pitää tehdä, mitä miehen käsketään.

Onneksi tuli piipahdettua Lidlissä. Tapasinpahan pitkästä pitkästä aikaa erään rakkaan ystävän. Viime tapaamisesta olikin vuosia. Olipa ilo nähdä.

Odotinkin, että appi sanoo jo kahden vuoden takaisen sanaleikkinsä kittiä kanssa.

Kirjoitan tätä tekstiä viimeisenä iltanani vanhassa asunnossa. Huomisesta lähtien asutaankin sitten kauempana keskustasta. Aikamoista.

Kunhan kaikki kamat ja kaikki tarvittavat uudet huonekalut saadaan paikalleen, kämpästä tulee aikas hieno paikka.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.