Useless Thought #167

Suurin osa kauppareissuista tulee maksettua sirukortilla, joka huippumodernisti tungetaan erilliseen lukulaitteeseen itse. Harvassa ovat kaupat, joissa kassahenkilöt suostuisivat kortteja asiakkaan puolesta höyläämään.

Kaikille tuttuun tapaan kortti joko tungetaan laitteen sisään tai höylätään lukijaan rakennetun railon läpi. Sitten näpytellään nelinumeroinen PIN ja painetaan sitä vihreää nappulaa.

Oma koodini sointuu lukijoiden näppäimissä yleensä tietyn rytmin tahtiin. Viiden näppäimen avulla pääsee aika pitkälle vanhaa Shave And A Haircut (Two Bits) -luritusta, vain muutama nuotti jää uupumaan. Viimeiset soinnut soivat päässäni, mutta onkohan kukaan kassahenkilöistä koskaan huomannut hakemaani melodiaa?

Innoitus sirumusiikille? Jäljet johtavat kahteen osoitteeseen. Bond-elokuvassa For Your Eyes Only Roger Moore viimeisteli Q:n koodinäpyttelyjä melko lailla samalla melodialla kuin minäkin. Ja osattiinhan sitä South Parkissakin musisoida.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.