Lokomotiivilempeä

Lentäminen, surfaaminen ja autoilu ovat jo vuosikymmenten ajan kiehtoneet artisteja.

Kraftwerk ylistää mahtavia saksalaisia motareita legendaarisella Autobahn-biisillään ja pyöräilyä Tour De Francellaan, ja The Carshan rakensi koko uransaautoilumusan päälle. The Highwaymen koostui desperadoista, jotka odottivat junaa.

Kuluneen kuukauden aikana on otettu useita merkittäviä logistisia kehitysaskelia. Sen kunniaksi jaan kanssanne muutaman kulkuneuvoihin liittyvän videon – ja tietenkin esittelen muutaman uuden (ja yhden vanhankin) ajoneuvomaisen tuttavuuden.

Pasi on upouusi polkupyörä, jonka sain synttärilahjaksi vaimolta ja Taikalta. Komean polkupyörän – joka samalla on ensimmäinen täysin uusi polkupyöräni ever (ellei ehkä jotain pikkulapsena saatua pyörää lasketa) – nimi juontaa yritykseen salata hieno lahja päivänsankarilta varsinaiseen juhlapäivään saakka.

Taikalla kun saattaa ajoittain olla vaikeuksia pitää “salaisuuksia” omana tietonaan. Yllätykset isille ja äidille spoilataan hymyssä suin tyyliin “meillä on sulle lahjaksi X, mutta se on salaisuus.” Niinpä tällä kertaa vaimo keksi kutsua pyörää Pasiksi, jotten hoksaisi mistä on kysymys Taikan mahdollisesti möläyttäessä.

Benny taasen on uusi perheenjäsenemme – auto mallia Peugeot 206. Auton ostamisesta oli puhuttu jo kuukausia, mutta vasta viime viikkoina olemme asiaan kunnolla pyöritelleet. Sitten kuin sattumalta saimme vihiä meille sopivasta autosta. Kävimme katsomassa ajokkia maanantaina, koeajamassa tiistaina – ja hakemassa auton kotiin keskiviikkona. Homma meni yhtäkkiä kuin hujauksessa, mutta hyvä niin.

Auto on käytetty kiituri vuodelta 2006. Hyvältä tuntuu huristella siistillä, modernilla autolla – vaikka olenkin tottunut, miten sen nyt sanoisi, kulttimainetta nauttiviin ajokkeihin; sellaisiin, jotka ovat minimissään 20 vuotta vanhoja, pedaaleja saa kunnolla polkea lattiaan, ja radiossa toimii vain Yle Radio Suomen taajuus.

Mistäkö automme lempinimi? Koomikko Andre Wickströmin mukaan Suomessa otetaan asiat turhan vakavasti. Helsingissä hengailee satamalaiturissa supermacho jäänmurtajakolmikko Karhu, Urho ja Voima. Andre toivoo, että mukana voisi olla edes yksi vähän humoreskimpi yksilö – kuten vaikkapa Benny!

Ja onhan Benny-nimellä muitakin menopeleihin liittyviä yhteksiä. Kuka voisi unohtaa petollista mutanttitaksikuskia nimeltä Benny elokuvassa Total Recall?

Kolmantena lokomotiivijuttuna pitää mainita WP:n menestys uudella urallaan. Siirtyminen Helsingin kiskoille kirvoitti mieleen vanhan tutun, Miskan, johon meidät tutustutti legendaarinen Studio Julmahuvi. Huumoriryhmällä on selvä mieltymys julkisiin kulkuneuvoihin liittyvään komediaan – bussissa laulettava Ameno-sketsi on jo klassikko, ja pyörihän Mennen tullen -minisarjakin metrotunnelien ympärillä. Ja tässä siis Miskasta kertova “luontodokumentti”:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.