Keravan sosiaalisin Kerkko?

Kerava Foursquare venue
Avain pormestarin toimistoon?

Kerava-sarja jatkuu 2012

Mainitsin aiemmin Kerava-sarjan päättyvän tämän vuoden puolella. Totuus on kuitenkin toista, sillä en ole ehtinyt sarjan eeppisen päätöksen äärelle. Jatkoa siis seuraa vielä vuonna 2012… Mutta tällä välin jotain muuta keravalaista.

Mitä jäämme odottamaan vuodelta 2012? Aleksintorin remppaa ja uusia asuintaloja pitkän vitkuttelun jälkeen puretun vanhan kirjaston tilalle. Toivottavasti vastikään kaupungin järjestämä nettikysely keskustan yleisnäkymän ja palveluiden parantamisesta poikii myös jotain positiivista kehitystä.

Mutta tosiaan, Kerava-sarja lähestyy loppuaan. Olen miettinyt, millaisen sosiaalisen median perinnön sarja jättää jälkeensä. Kiinnostaako ketään etsiä ja lukea näitä paikallisjuttuja interwebsistä? En ole vastaavaa paikalliskulttuurin kartoitusta muualta netistä löytänyt, joten jonkinlaista pioneerityötä on ilmeisesti tullut tehtyä. Mutta koetaanko tekstisarja hyödylliseksi? Entä millainen on tekstien ääni ulkopuolisen mielestä: yhteiskuntakriittinen, piilevästi kotiseuturakkautta huokuva vai objektiivinen, 100-prosenttisesti faktoihin nojaavan ensyklopedinen?

Muutaman keravalaisen tai Keravaa teksteissään sivuavan bloggaajan olen syksyn aikana bongannut. Keravalaisuus ei puske teksteistä läpi, mutta esimerkiksi GRIMACE-blogin teinimeininkiä ylläpidetään selvästi keravalaisympäristössä – kuvavirrassa hengaillaan tunnistettavasti eri puolilla kaupunkia.

Pakko antaa Grimacen ylläpitäjäirmalle propsit monesti erittäin tasokkaista valokuvista – enkä siis viittaa pelkkään pikselimäärään. Paljon hienoja valotuksia tai tarkennuksia. Kuvasarjat kertovat usein vähän montypythonmaisesti poukkoilevia sekoilutarinoita paikallisesta teiniydestä, ja onhan samaa hienoa teiniasennetta myös teksteissä. Ajoittain tulee sellaisia neronleimauskunnareita, kuten jotain tanssiesitystä kuvaava kuvateksti: “Oppilaskunnan gaalasta, jossa söin.”

Pormestariksi pormestarin paikalle?

Olen viimein siirtynyt älypuhelinten maailmaan, ja väliaikaisratkaisuna käytössä on iPhone. En ole Ompulle ihan myyty, ja olenkin varautunut antamaan kehutulle tuotteelle risuja myöhemmin. Ainakin yhden edun olen älypuhelimesta kuitenkin bongannut.

Viime kuukausien ajan olen viettänyt paljonkin aikaa Foursquare-palvelua tutkiessa, mutta älypuhelimen avulla olen viimein päässyt kokeilemaan paikkapalvelua ihan käytännössä. Asetankin itselleni leikkimielisen tavoitteen alkavalle vuodelle: valloittaa joku keravalainen venue virtuaalisesti eli kirjautumalla ahkerasti tiettyyn paikkaan nousta kyseisen paikan mayoriksi.

Ylevä tavoite, mutta verrattain pienestä käyttäjäryhmästä huolimatta kirjautumiskilpailu on Keravallakin kovaa. Olen valinnut pormestaripestin otollisimmaksi tavoittelukohteeksi Keravan juna-aseman, jonka mayorina tällä hetkellä toimii mystinen Robert S. -niminen käyttäjä. Hänen kirjautumistahtinsa on kiitettävä, eikä Keravan asema ole ainoa, jossa hän toimii mayorina. On siis mitä otollisin aika suorittaa virtuaalivallankumous. Le roi est mort, vive le roi!

Mikäli vallankaappaus onnistuu, levitän asemalle Kerkko-kuvia, jaan Kerkko-flaijereita, nostan Kerkko-lipun salkoon. En kuitenkaan ota aatelisnimeä Kerkko Keravalainen, koska kaupungin nettisivuilla seikkaili joskus samanniminen kuvitteellinen Erkki Esimerkki -tyylinen hahmo, ja henkkohtseolivähännoloo…

Päivitys: ainakin hetkellinen vallankaappaus onnistui 1,5 vuotta myöhemmin!

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.