Ei menny niinku Niinistöössä – ja muita poliittisia puheenparsia

Kuin kaksi marjaa - lue myös muista presidentillistä kaksoisolennoista.

Erittäin mielenkiintoinen vaali-ilta tulossa. Ilta tulleekin vietettyä tiiviisti pressanvaalien ensimmäisen kierroksen tuloksia seuratessa. Mikäli pelkkä tulosten odottaminen kuitenkin alkaa puuduttaa, tässä muutamia vinkkejä illanviettoon. Luvassa on siis politiikkaa poliittisen epäkorrektisti. 

Elokuvissa politiikka on osattu aina kuvata hyvin, hyvin realistisesti. Huumorin kukkaa tarjoavat esimerkiksi Eddie Murphyn kongressimieheksi nousua kuvaava elokuva Arvoisa Herra ja Chris Rockin presidentinvaalisatiiri Head Of State. Älkäämme myöskään sivuuttako kylmän sodan liennytystä huokuvaa Rocky IV -urheiluklassikkoa.

Vaali-illan varrella kannattaa tarkkailla, josko joku ehdokkaista tai vaalitoimittajista mokaa suorassa lähetyksessä. Moisesta voi kotisohvalta käsin rokottaa toteamalla, että “Ei menny niinku Niinistöössä” tai “Nyt meni ääni Aku Ankalle” tai “Ei oo tolla kyllä kaikki Paavot väittelyssä”.

Tosiaan, tänään seurataan ensimmäisen kierroksen tuloksia. Sosiaalisen ja muunkin median vihjeiden mukaan monille kakkonen on tänä vuonna ykkönen, joten uskonkin Haaviston ja Niinistön jatkavan presidentinvaalien toiselle kierrokselle. Haaviston nousua suosioon on ollut mielenkiintoista seurata. Uskon hänen menestyksensä olevan osaltaan jonkinlaista eduskuntavaalien jytkyn vastareaktiota, ja hyvä niin; katsotaan, jyrääkö näissä vaaleissa keski-ikäisen persujoukon sijaan liberaalimpi nuoriso.

Vaali-iltaan, jonka mielenkiintoa on ratkaisevasti lisännyt ehdokkaiden keskinäinen erilaisuus, lähdetään jopa niin kutkuttavista lähtökohdista, että aiheesta kaavaillaan jo elokuvaa.

Sauli Niinistöä esittämään on valittu William Shatner, Paavo Lipposena nähdään Salkkareiden Lasse, Paavo Arhinmäkeä esittää Craig Davidin ja Peter Ustinoffin rakkauden hedelmä, ja Timo Soinina loistaa Star Wars Episodi I:n hahmo Boss Nass. Paavo Väyrystä esittää Paavo Väyrynen (luonnollisesti siinä yhdessä Uuno-leffassakin nähdyssä kansallispuvussaan) – koska Väyrynen nyt vaan on aina valmiina.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.