Pinterestin pituinen päivityspaussi

Pinterest muuntaa tietokoneruudun virtuaaliseksi leikekirjaksi.

Sosiaalisen median tulokas Pinterest on noussut etenkin Jenkkilässä suursuosioon, vaikka palveluun liittyäkseen pitää vielä jonottaa tai saada kutsu toiselta käyttäjältä. Kuvien ja videoiden jakamiseen tarkoitettu palvelu on suljetuista ovistaan huolimatta kerännyt kunniaa ja palkintojakin – mutta onko kaikki hypetys ansaittua?

Pinterest on virtuaalinen leikekirja, joka on viime kuukausina noussut huikeaan suosioon etenkin naisten keskuudessa – suurin osa, reilu 68%, noin 12 miljoonasta käyttäjästä on naispuoleisia. Päivittäin palvelua käyttää lähes 1,5 miljoonaa ihmistä, jotka notkuvat palvelussa keskimäärin noin 16 minuuttia päivässä. Suurin käyttäjäryhmä on 25-34-vuotiaat.

Palveluun pinnataan linkkien avulla kuvia, jotka sijoitetaan kuvausten kera omiin boardeihinsa.

Suoranaista selitystä ei Pinterestin räjähdysmäiselle suosiolle tunnu löytyvän. Se ei ole netin ensimmäinen digitaalinen muistilappupalvelu eikä se ole  myöskään monipuolisin. Silti se jyrää ja ylivoimaisesti.

So what’s it all about?
Pinterestin avulla käyttäjä pinnaa eli kiinnittää muistiin netistä löytämiään valokuvia ja videoita. Sisältöjä voi kuvailla, kommentoida ja tykästellä samaan tapaan kuin Facebook-kuviakin.

Kuva toimii linkkinä sen alkuperäissaitille eli sivulle, josta se on Pinterestiin pinnattu. Muut käyttäjät voivat jakaa/kiinnittää näitä kuvia omiin boardeihinsa eli eräänlaisiin kuvatauluihin.

Olen kokeillut Pinterestiä nyt jonkin verran, ja viihdyttävältähän se tuntuu. Testasin systeemiä linkittämällä blogia varten tekemiäni kuvia omaan boardiinsa, ja helppoahan se homma on urlien kanssa kikkaillessa. Palvelu ei välttämättä räjäytä tajuntaa, mutta pienimuotoinen innostus täytyy myöntää. Omia kuvia tullee siis vastaisuudessa ladattua lisääkin.

Myös muiden kuin kavereiden julkaisuja voi seurata eri aihepiirien (esim. kirjallisuus, taide, käden taidot) kautta, ja yllätyinkin huomatessani eri maissa asuvien ihmisten jakaneen tai tykänneen kuvistani.

Pinterest on simppeli palvelu, joka keskittyy vain sisältöön. Aloitussivu on pelkistetty mutta tyylikäs kuvavirta. Kommenttien ja tykkäysten ohella palvelussa ei muuten turhaan lörpötellä, mikä on plussaa. Sisällön piilottamista tai näkyvyyden rajoittamista tuntemattomilta ei tarvitse miettiä, koska henkilökohtaisia lomakuvia ei palveluun kuitenkaan tule laitettua.

Tyylipisteistä ja helppoudesta huolimatta en ihan täysin hoksaa, miksi Pinterest on äkisti noussut moiseksi hitiksi ja ilmiöksi, joka koukuttaa käyttäjänsä. Ehkä se tarjoaa jotain aivan muuta kuin yhteydenpitopainotteiset Facebook, Twitter ja Google+. Tai ehkä sillä vain kävi tuuria. Joka tapauksessa suosittelen kuvaentusiasteja kokeilemaan Pinterestiä.

Uudistuksia blogiin tulossa
Tarkkasilmäinen on voinut huomata muutamia pieniä muutoksia blogin ulkoasuun (taustakuva, tagien käyttö) viime viikkoina.

Seuraavaksi on aika tehdä vähän suurempi muutos päivittämällä blogi modernimpaan muotoon ja kikkailemalla hakukoneoptimointiseikkojen suhteen. Remonttihommien ajan pidän hieman paussia kirjoittelusta voidakseni kikkailla rauhassa saittiuudistuksen kimpussa. En lupaile mitään järisyttävää muutosta, mutta freesimpää kuitenkin.

Siihen asti – se on moro!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.