Taikan kolmevuotissynttärit

Rakas iso tyttömme on ehtinyt jo kolmen vuoden ikään. Uskomatonta! Synttäreitä juhlittiin viikonloppuna isovanhempien ja kummien kanssa, ja totuttuun tapaan luvassa oli myös audiovisuaalista viihdettä. Teimme jälleen kulunutta vuotta kuvaavan videospektaakkelin, josta yksi osa tuossa näytteenä.

Videon tekeminen sujui tänä vuonna mahdollisesti sujuvammin kuin koskaan. Avaimena “menestykseen” oli ennakkoduuni, johon kuului kuvien muokkaamista ja käsikirjoittamista, sekä filkan kokoaminen osissa. Ennen kaikki materiaali oli samassa projektissa mutta tällä kertaa eri osiot tehtiin…noh, osissa. Tämä teki editoinnista paljon ketterämpää, kun kone ei jumitellut eikä yhtä asiaa korjatakseen tarvinnut siirrellä sataa komponenttia.

Winnie Productionsin luomat synttärivideot, joita on nyt kolme, sisältävät paljon viittauksia toisiinsa tekstien, tehosteiden ja äänten osalta. On montaaseja, eri kehitysasteiden mehutusta jii-än-ee. Tällä kertaa jäi käyttämättä Danny Elfmanin Ice Dance -sävelmää, mutta viime vuodesta tutulla tavalla mukana on omaa musaa ja Daft Punkiakin. 50 Centin In Da Clubin ensimmäisiä tahteja loopataan lopputeksteissä jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Samalla tuli kokeiltua uusiakin kikkoja, kuten esimerkiksi tietyn kuvaobjektin irrottamista taustasta ja siihen zoomaamista. Esimerkiksi leffan alussa näytetään Taikan kuvaa, josta Taika itse tuntuu pompsahtavan kohti katsojaa samalla, kun valokuvan tausta pysyy staattisena paikallaan. Facebook-tutut löytävät koko videon Facebookista, jos selitys ei ihan visiota mieleen maalaa.

Sivistyneemmillä editointiohjelmilla efektin voisi ehkä tehdä toisin, mutta itse tein sen photaamalla kuvan kahdeksi erilliseksi kuvaksi, joista toisessa on vain Taika ilman taustaa. Laitoin sitten nämä kuvat “päällekkäin” editointiohjelman aikajanalle ja pistin taustattomaan Taikaan vähän zoom-efektiä mukaan. Boom, I’m awesome!

Videosta viis – tärkeintähän on se, että päivänsankarilla itsellään on juhlissa hauskaa. Taika onkin nauttinut juhlakaluna olemisestaan täysin rinnoin niin kotona kuin päiväkodissakin. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun Taika oikeasti ymmärtää juhlan syyn.

Taika kasvaa ja kasvaa, ja edelleen löytyy aina vaan uusia juttuja ihasteltavaksi ja ihmeteltäväksi – siis sekä kolmevuotiaalla kuin tämän vanhemmillakin. Taika on…ihana. Onnea kolmevuotiaalle Taikalle (ja ennakkopahoittelut 16-vuotiaalle Taikalle, joka joskus tulevaisuudessa kuitenkin löytää ja teiniangsteissaan häpeää lässyisän lässytyksiä nettiholosfäärissä).

PS: Sini-kummi teki jälleen kerran fantastisen mittatilauskakun synttärijuhliin. Kiitos! KakkuKaunis-blogista löytyy lisää taidonnäytteitä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.