Pyhiinvaellus Helsingin Kauppatorille

Kesän perinteiden jäljillä Havis Amandan kupeessa.

Testissä Cafe Köket

Eräänä kauniina alkukesän päivänä suuntasin lounaalle Havis Amandan kupeeseen…

Helsingin Kauppatori on joka kesän pakollinen pyhiinvaelluskohde, joka kesäauringossa kylpiessään huokuu mahtavaa tunnelmaa. Viime vuosina ei ole kuitenkaan tarjoutunut mahdollisuutta suunnata Esplanadista eteenpäin, mutta työpaikan siirryttyä lähelle Helsingin ydintä on aika kostaa menetetty yhteinen aika takaisin.

Espalla ja Kauppatorilla on jotenkin iha oma vibensa, ja aurinkoisena päivänä ei yhtään ihmetytä, mikä paikallisia ja turisteja mestoille vetää. Oman merellisen tuoksunsa ja kaakattavia lokkeja pursuavan satamamiljöön lisäksi Kauppatori on jäänyt mieleen kaikista niistä kerroista, jolloin olen käynyt lihapiirakalla ja kahvilla isäni kanssa. Muutama vuosi sitten löysin Kauppatorilta toisenkin kantapaikan: Havis Amandan vieressä sijaitsevan Cafe Köket -torikahvilan.

Tässä välissä tunnelmointi saa muuttua pieneksi mainospuheeksi, mutta onneksi puffi on täysin ansaittua. Köket on koulukaverini Arlan viisi vuotta sitten perustama torikahvila, joka tarjoaa mm. kahvilatuotteita ja salaatteja. Vuosien varrella Köket on selvästi lunastanut paikkansa helsinkiläisessä kahvilakulttuurissa. Todisteena liiketoiminnan laajentaminen perustamalla mm. keitraushommia tekevä Köket Deli, tuore yhteistyösopimus Arla Keittiön kanssa sekä WDC-vuoden kunniaksi perustetun kulttuurikahvilan hostaaminen Espalla keväällä 2012. Onnittelut Arlalle menestyksestä!

Asiasta kolmanteeen, muistuipa vastikään mieleen hyvä biisi reilun kymmenen vuoden takaa: Titiyon Come Along With Me. Timangia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.