Cult Sure: Arnold Schwarzenegger Shakespeare-filmatisoinnin pääosassa

Arnold Schwarzenegger King Lear
Lear Is Back – Every Inch A King!

Iso Arska Shakespeare-epookin nimiroolissa?

Hollywoodin kasarimuskelimasoista se kingein, Arnold Schwarzenegger, on varmistanut palaavansa jälleen Terminatorin endoskeletonia kannattelemaan. Mutta tiesitkö, että toiminnallisten ja komediallisten rooliensa lisäksi Arnold on esittänyt myös draamaa?

Toki kaikki fanit muistavat Arskan esittäneen Hamletia elokuvassa Last Action Hero, mutta yllätys kyllä, rakas mieskoneemme on tulkinnut William Shakespearen tuotantoa toisenkin kerran. Ainakin tavallaan.

Elokuvassa Jurassic Park 2: Kadonnut Maailma muinaismonsteri Tyrannosaurus Rex pääsee rellestämään ympäri Californian San Diegoa. Tuhotessaan kaiken tielleen tulevan elukka säikäyttää myös elokuvateatterista tulevan naisen, jonka vieressä näkyy kaksi leffajulistetta. Toinen niistä mainostaa noihin aikaan julkaistua Jack-elokuvaa ja toinen suurta Shakespeare-filmatisointia King Learia, pääosassa Arnold Schwarzenegger.

Siinä vasta elokuva! Katsoisin moista leffaa paljon mieluummin kuin melko ponnetonta Jurassic Park kakkosta. Ehkäpä Arnold voisikin palata teeman äärelle leffauraansa paraikaa elvyttäessä. Mutta mitä Lear-repliikkejä Arska voisi hyödyntää onelinereissaan? Esimerkiksi ikivihreää ”Although the last, not least” tai toinen sitaatti vähän jatkettuna: ”The prince of darkness is a gentleman. I’m not.” Leffajulisteen iskulauseena olisi tietenkin kuvaus ”Every inch a king.”

Arnold on tehnyt uransa aikana paljon cameo-rooleja eri leffoissa, kuten Rundown ja Dave. Last Action Herossa Arska päästää kuitenkin toisen legendan valokeilaan pistämällä Sylvester Stallonen esittämään Terminatoria. Kauan saimme odottaa, että näkisimme tähdet oikeasti rinta rinnan listimässä porukkaa, mutta ah, pian molemmat ja monta muuta action-legendaa nähdäänkin tositoimissa The Expendables II -toimintarymistelyssä. Can’t wait!

3 Responses

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top