Cult Sure: Arnold Schwarzenegger Shakespeare-filmatisoinnin pääosassa?

Arnold Schwarzenegger King Lear
Lear is back – every inch a king!

Easter egg, jonka haluaisit olevan täyttä totta

Hollywoodin kasarimuskelimasoista se kingein, Arnold Schwarzenegger, on varmistanut palaavansa jälleen Terminatorin endoskeletonia kannattelemaan. Mutta tiesitkö, että toimintarymistelyjen ja komediallisten rooliensa lisäksi Arnold on esittänyt myös draamaa?

Toki kaikki fanit muistavat Arskan esittäneen Hamletia elokuvassa Last Action Hero, mutta yllätys yllätys, kaikkien aikojen kyborgi on tulkinnut William Shakespearen tuotantoa toisenkin kerran.

Ainakin tavallaan.

Elokuvassa Jurassic Park 2: Kadonnut Maailma muinaispeto Tyrannosaurus Rex pääsee rellestämään ympäri Kalifornian San Diegoa. Tuhotessaan kaiken tielleen tulevan elukka säikäyttää myös elokuvateatterista tulevan naisen, jonka vieressä näkyy kaksi leffajulistetta. Yksi niistä mainostaa noihin aikaan oikeasti julkaistua Jack-elokuvaa. Toinen Shakespeare-filmatisointia King Learia, pääosassa Arnold Schwarzenegger.

Valitettavasti elokuva on vain mielikuvituksen tuotetta; easter egg tarkkasilmäisille katsojille.

Siinä vasta elokuva! Katsoisin moista leffaa paljon mieluummin kuin ponnetonta Jurassic Park kakkosta. Kenties Arnold voisikin palata konseptin äärelle leffauraansa paraikaa elvyttäessä?

Mutta mitä Lear-repliikkejä Arska voisi hyödyntää onelinereissaan? Esimerkiksi ikivihreää “Although the last, not least” tai toinen sitaatti vähän jatkettuna: “The prince of darkness is a gentleman. I’m not.” Leffajulisteen iskulauseena olisi tietenkin kuvaus “Every inch a king.”

Arnold on tehnyt cameo-rooleja leffoissa, kuten Rundown ja Dave. Last Action Herossa Arska päästää kuitenkin toisen legendan valokeilaan pistämällä Sylvester Stallonen esittämään Terminatoria.

Kauan saimme odottaa, että näkisimme vanhat veriviholliset rinta rinnan listimässä porukkaa, mutta ah, pian heidät nähdään monen muun action-legendan kanssa The Expendables II -toimintarymistelyssä. En malta odottaa!

3 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.