Cult Sure: Mitä tapahtui Jay Acovonelle?

Jay Acovone Hollywood Beat
Jay viihtyy edelleen virkapuvuissa muttei päärooleissa.

”Somebody told me ’you get crazy from the heat’…”

Näin laulettiin suosikkipoliisisarjani tunnarissa. Kyseessä on tietysti 80-lukulainen Hollywood Beat, jossa etsivät Nick McCarren ja Jack Rado tutkivat murhia aurinkoisissa tunnelmissa. Valitettavasti sarja jäi vain yhden tuotantokauden mittaiseksi, mutta Suomessakin sarja nauttii yhä kulttistatusta.

Sarjaa (joka Satakielten tapaan oli Spelling-tuotanto) on toki haukuttu pelkäksi Miami Vice -kopioksi, ja olihan sarjassa paljon kliseistä ja koomistakin sisältöä (yksi päähenkilöistä on homoseksuaali ex-futistähti-nykyinen-baarimikko; todella relevanttia kamaa). Kaikesta huolimatta jaksoissa oli aina riittämiin juonenkäänteitä, toimintaa ja dimangia musiikkia.

McCarrenin roolissa nähtiin ridgeforrester-wannabe Jack Scalia ja Radon roolissa ”taviksempi” Jay Acovone. Hahmojen välillä oli sopivasti eroavaisuuksia ja näyttelijöillä oivasti kemiaa. Etenkin Jay Acovonen esiintyminen on jäänyt mieleen hyvin luontevana, ja siksikin harmittaa sarjan tyssähtäminen lyhyeen.

Turhan lyhyeen lopahtaneen Hollywood Beatin jälkeen Jay ei ole kuitenkaan hylännyt fiktiivistä viranomaisasemaansa: Acovone jatkoi poliisin virassa yhtenä Kaunotar ja hirviö -sarjan vakiokasvoista. Sittemmin Acovone on vilahtanut tv-sarjoissa kuten Frendit, Stargate ja Criminal Minds sekä elokuvissa Terminator 3 ja Independence Day – milloin poliisina, milloin sotilaana, milloin palomiehenä.

Jayn bongaaminen piristää vanhaa HB-fania joka kerta, mutta jälleennäkeminen on samalla hieman katkeransuloinen kokemus. Näyttelijällä olisi karismaa isompiinkin televisiorooleihin (tai miksei myös elokuvissa). Miten näin kokenut kyttä ei ole vakiokasvona yhdessäkään niistä miljoonista toisiaan kloonaavista rikosdraamoista, joita televisio tuntuu olevan täynnä tänä päivänä?

Sitä odotellessa pitänee kaivaa esiin DVD, jolle olen siirtänyt neljä Hollywood Beat -jaksoa vanhalta VHS-nauhalta. Pitäisiköhän jaksoja ladata YouTubeen, kun siellä kerran voi sarjan tunnariakin popitella?

4 Responses

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top