Cult Sure: Flash Gordon on muutakin kuin se Queenin biisi

Kulttielokuva Flash Gordon De Laurentiis arvostelu
”Flash a-aaah, he’ll save everyone of us!”

Kaikki ovat kuulleet rock-yhtye Queenin eeppisen Flash Gordon -tunnarin, mutta kuinka moni on nähnyt itse elokuvan?

Näin vuonna 1980 valmistuneen tieteisseikkailun joskus pienenä kerran tai pari, mutta Red Sonjan tapaan löysin elokuvan uudelleen vasta vuosia myöhemmin DVD-alelaarista. Elokuvalla onkin näin aikuisemmalla iällä katsoessa paljon yhteistä Red Sonjan kanssa siinä mielessä, että tuotantoon on kyllä panostettu mutta campiksihän se homma vaan auttamatta menee.

Universumin valtiaaksi väitetty keisari Ming Armoton päättää tuhota Maan ja alkaakin ryöpyttää planeettamme myrskyillä, maanjäristyksillä ja muilla tuhoisilla luonnonilmiöillä. Mullistusten keskellä jalkapalloilija Flash Gordon ja kiinteistöagentti Dale Arden suorittavat pakkolaskun suoraan tiedemies Hans Zarkovin salaiseen laboratorioon. Pähkähulluksi mollattu Zarkov on ainoa, joka tietää Mingin aikeista. Hän puijaa vieraansa omatekoiseen avaruusrakettiin, joka suuntaa kohti Mongo-planeettaa tavoitteena estää maapallon tuhoutuminen.

Kolmikko vangitaan ja Flash määrätään teloitettavaksi. Keisarin kiimaisen tyttären prinsessa Auran avulla Flash kuitenkin pakenee. Muutaman koukeron kautta Flashin onnistuu yhdistää kaikki Mongon keskenään sotivat kansat pahaa keisari Mingiä vastaan. Uusine kavereineen Flash lähtee kuokkimaan Mingin ja Dalen häihin, ja on aika suuren loppuhuipennuksen. Siinä sivussa vältellään aivopesuja ja Jeremy Ironsin ja C3PO:n yhdistelmää Klytusta, kohdataan lintumiehiä, Timothy Dalton ja muita ökkömönkiäisiä – ja tietysti rakastutaan.

Juoni itsessään on vailla minkäänlaista jännitystä mutta tuotantoarvot ovat kohdallaan, kiitos legendaarisen tuottaja Dino De Laurentiis’n. Hänen tavoitteenaan olikin tehdä kunniaa alkuperäisille sarjakuville ja elokuville. Tosifanien mukaan hommassa onnistutaan komeasti, mutta minulle, joka en vanhoja Flash Gordoneita ole seurannut, tribuutti vaikuttaa vain överiksi vedetyltä vitsiltä.

Siltikään en voi olla ihastelematta mahtavia lavasteita, puvustusta ja Queenin kokonaisuudessaan sorvaamaa soundtrackiä. Ornella Mutia tietenkään unohtamatta… Suosittelen kaikille scifin ystäville, joilla on pilkettä silmäkulmassa!

Vetävä prinsessa Aura vedättää miehiä seksin avulla. Max Von Sydowin esittämä keisari-isi ei tykkää.

2 Responses

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top