Space: Kerkko on nyt HurraaKerkko! (+video)

HurraaKerkko nörttiblogi

On aika suuren muutoksen. Space: Kerkko ei enää ole Space: Kerkko.

Olen viime kuukausien ajan pohtinut Space: Kerkko -blogin nimeä. Miksi pitää kiinni nimestä, joka tuli oletusarvoisena ehdotuksena palveluntarjoajalta, kun blogia alun perin keväällä 2006 perustin? Kuvastaako otsikko blogin sisältöä edes millään tavalla?

Vastaus viimeiseen on yksinkertaisesti ‘ei’. Kyseessä ei ole astronautin tai muun kuuhullun sivusto. Toki kirjoittajana on Kerkko, mutta miksi otsikko alkaa Spacella, kun osoitteessa höpötetään jotain ‘hurraakerkosta’?

Niinpä on tullut suuren muutoksen aika, ja Space: Kerkko tunnetaan vastedes nimellä HurraaKerkko. YEAH! Uutta nimeä pyöritellessä loogisia vaihtoehtoja oli muutamia, ja HurraaKerkon ykköshaastajana oli Digilluusio. Sosiaalisen ja digitaalisen median ilmiöitä kartoittavan Digilluusio-sarjan nostaminen jalustalle olisi voinut hyvinkin toimia ja ehkä otsikko olisi ollut helpommin lähestyttävä kuin joku kerkonhehkutusjuttu.

Tulkinnanvarainen kohtalo puuttui kuitenkin peliin. Lounastin syksyllä koulukaverin kanssa, ja keskustellessamme blogista mainitsin hänelle mahdollisesta nimenmuutoksesta. Hän puolusti oman nimen säilyttämistä otsikossa siksi, että näin sivusto voisi toimia eräänlaisena henkilökohtaisena brändäämistyökaluna. Tiedä sitten, miten tosissaan kaveri oli, mutta heitto jäi kytemään mieleen, ja pian valinta oli selvä. Kuvastakoon uusi nimi uutta bloggaamisen aikaa ja ennen kaikkea sivuston ylläpitäjän nöyrää luonnetta.

Nimen muuttuessa myös verkko-osoitteesta tiputetaan pois wordpress-lisäke, jotta sivusto pääsee viimein kunnolla seisomaan omilla jaloillaan. Luvassa on myös ulkoasun päivitys tyylikkääseen responsiiviseen muotoon. Sisällöllisesti tuttu nörttilinja jatkuu. Luvassa on siis vastaisuudessakin huonolla huumorilla maustettuja kirjoituksia, kuvia ja videoita niin populäärikulttuuri- kuin teknologia-aiheista.

Alkamassa on siis uusi aika pian seitsemänvuotiaassa blogissa. Muutostyöt ulkoasussa saattavat vaikuttaa artikkelien asemointiin, mutta korjailen mahdollisia fiboja lähiaikoina sitä mukaa, kun niitä bongailen. Joka tapauksessa toivotan kaikki tervetulleeksi uudistuneelle saitille, rohkaisen dissaamaan artikkeleita julkisesti ja liittymään HurraaKerkon Facebook-ryhmään.

Vaatimattomuudesta viis – Hurraa Kerkko!

HurraaKerkko-Modesty-blogi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.