Guilty Pleasures: Fastlove

George Michaelin Fastlove kestää aikaa.
HurraaKerkko paras ysäribiisi George Michael Fastlove
Kaikki tahtoo lempee, ja George haluaa sitä nopeasti.

Suuri George Michael -paljastus

Sarjan tähänastiset merkinnät ovat olleet kevyttä lämmittelyä, sillä nyt luvassa on iso paljastus: George Michael on yksi kaikkien aikojen suosikkilaulajistani.

Georgioksen elämä ei tosiaankaan ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Kaapissa eletyt vuodet päättyivät nolosti, kun hänet pidätettiin elostelusta losilaisessa julkisessa vessassa.

George ei ollut kertonut homoseksuaalisuudestaan edes perheelleen, joten hänen oli pakko käsitellä partnerinsa menehtyminen AIDSiin vuonna 1993 ihan keskenään. Kun suru alkoi viimein unohtua, Georgen äiti menehtyi. Muiden huolten ohella George on kärsinyt myös huumeongelmista.

Fastlove, ensimmäinen koskaan kuulemani George Michael -biisi, on tarttuvalla tanssijytällä maustettu kertomus ikuisesta bilehileestä, joka hakee pikaista täyttymystä ilman sitoutumista. Dekadenttia virtuaaliseksiä ylistävällä musavideolla George nähdään matkaamassa varjoista vapautukseen.

Vaikka suuri osa Fastloven tanssijoiden kantamista muotireleistä on kovasti ysäriä, on video onnistunut välttämään ajan hampaan isoimmat puraisut. Sekstaaminen digitaalisten hahmojen kanssa on edelleen kurantti konsepti, ja leikkaukset eri virtuaalihahmojen välillä ovat komeaa katsottavaa. Noin 1:20-kohdassa nähtävä kohtaus, jossa sängyllä makaava virtuaalihahmo vaihtuu toiseen rakastajan ryömiessä tämän päälle, on yksi esimerkki monista videossa nähtävistä tyylikkäistä tehosteista.

Kaikkien virtuaalirakkautta etsivien hahmojen keskellä nähdään George Michael himonussijaviiksineen ja nahkaisine (!!!) kauluspaitoineen. Kovanaama-lookista huolimatta George kujertaa booty calleja viettelevän pehmeällä äänellä, ja nojatuolissa pyöriessään ja varjoista kurkistellessaan George vaikuttaa sivuhahmojen futuristisia fantasioita valtaistuimeltaan scifistisen kaukosäätimen avulla ohjastavalta mystiseltä moderaattorilta.

Fastloven vaikuttimet

Fastlove-biisiin on sämplätty Patrice Rushenin Forget Me Notsia, jota myös Will Smith lainasi Men In Black -tunnariinsa. Kaikkinensa Fastlove on todella sulavaa kamaa saksofonitaustoineen ja Georgen lähes kuiskauksenomaisine lauluäänine.

Kappaleen sanoitukset sisältävät suoria viittauksia Georgen elämään. Häntä kiinnosti vain irtoseksi siinä, missä kaverit olivat jo rauhoittuneet perustamaan perheitä.

Myös Fastloven video sisältää tärkeää symboliikkaa.

Vuosien ajan George oli vältellyt esiintymistä videoissaan. Freedomissa häntä ei nähdä lainkaan, Too Funkyssä hän vain vilahtaa lopussa, ja Jesus To A Childissa hänen kasvonsa kätketään puoliksi varjoihin.

Fastlove-video on kuitenkin Georgen paluu tanssilattialle – kirjaimellisesti. Alun perin vain statistien oli tarkoitus tanssia vesisateessa videon loppupuolella, mutta yhtäkkiä Georgekin innostui joraamaan kameran edessä.

Whamin videoissa ikipirteästi hymyillyt ja tanssinut George oli viimein valmis comebackiin, ja artisti jatkoikin bilelinjaa esimerkiksi myöhemmässä Outside-videossaan. Georgen muuvit As-musavideolla olivat tärkeää oppimateriaalia, kun kömpelönä teininä yritin opetella tanssimaan oman huoneeni suojissa.

Skandaalien tahriman Georgen päivät pop-maailman huipulla ovat ehkä takanapäin, mutta miehen vanhat hitit ovat edelleen kovaa kamaa. George on taitava laulaja ja säveltäjä, ja hänen videonsa ovat aina jotain vähän taiteellisempaa kuin pelkät performanssivideot.

Ehkä joku pitää faniuttani freeekinä, mutta pidän kiinni freedomistani edelleen tykätä Fastlovesta ja muista Georgen ikivihreistä syyllisistä nautinnoista.

Aiempia tunnustuksia Guilty Pleasures -sarjassa: Nobody Wants To Be Lonely, Mortal Kombat 1995, Show Me The Meaning Of Being Lonely, Cheri Cheri Lady.

4 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.