Kuukauden Digilluusio: Tässä on Suomen seuraava somehitti

Dreamdo arvostelu käyttökokemus
Dreamdo innoittaa toteuttamaan unelmia.
Dreamdo innoittaa toteuttamaan unelmia.
Dreamdo innoittaa toteuttamaan unelmia.

#Suomisome maailmalle Dreamdo-palvelun avulla!

Suomi tunnetaan maailmalla Nokiasta, Angry Birdsistä ja Clash of Clansista. Sosiaalisessa mediassa olemme kuitenkin pitkään olleet innovaattoreiden sijaan seuraajia, jotka nojaavat Facebookin ja YouTuben kaltaisiin jenkkikeksintöihin. Dreamdo on suomisomen matkalippu maailmalle.

Dreamdo pyörii unelmien ympärillä. Palvelun slogan on “we help people dream and do“, ja tavoitteena onkin saada ihmiset toteuttamaan unelmiaan. Dreamdossa yksilöiden ja tiimien unelmat muuttuvat yhteisöllisiksi, kun muut käyttäjät seuraavat, kommentoivat ja tarjoutuvat auttamaan unelmien toteuttamisessa. Näinä taloudellisen ahdingon aikoina Dreamdo tarjoaa käyttäjilleen syyn inspiroitua ja pysyä toiveikkaana.

Miten Dreamdo toimii?

Käyttäjä kertoo palvelussa unelmastaan luomalla sille oman, Facebook-sivua cover-kuvineen muistuttavan palstan. Unelmia voi yksittäisellä käyttäjällä useita samanaikaisesti. Unelmaprofiiliin lisätään unelman otsikon ja kuvauksen lisäksi sen tila, joka on joko dreaming eli vasta haaveen asteella, doing eli homma etenee tai done.

Tämän lisäksi käyttäjä voi päivittää unelmansa “etenemistä” julkaisemalla aiheeseen liittyviä (jälleen facebookimaisia) statuspostauksia, valokuvia tai linkkejä. Jos unelma on julkinen, muut käyttäjät voivat seurata ja kommentoida sitä – jopa tarjota apua haaveen toteuttamisessa.

Dreamdon ensisijainen käyttökieli on englanti, mikä edesauttaa leviämistä kansainväliseksi hittipalveluksi, mutta unelmia voi luoda myös suomen kielellä (eikä palvelu tietenkään pakota kirjoittamaan omia sisältöjä millään kielellä).

Palvelu on edelleen beta-vaiheessa, eli kehitystyö on vielä kesken ennen virallista julkaisua. Testivaiheen myötä käyttäjiä on yhä melko vähän – rohkenisinko väittää, että korkeintaan joitain satoja – joten aktiivit on ainakin tällä hetkellä helppo tunnistaa. Mutta vaikka nykykäyttäjiä on vielä rajallinen määrä, he todistavat, miten erilaisia toiveita saatamme haluta toteuttaa. Yksi unelmoi idolinsa tapaamisesta, toinen oman firman perustamisesta, kolmas matkasta Nepaliin.

But does it all come together?

Dreamdon myyntivaltti on sen tarjoama inspiraatio toteuttaa erikoisempiakin unelmia.
Dreamdon myyntivaltti on sen tarjoama inspiraatio toteuttaa erikoisempiakin unelmia.

Palvelun look & feel saattaa lainata inspiraatiota muista, jo etabloiduista someyhteisöistä, mutta uniikin Dreamdosta tekee sen unelmoiva optimismi. Muiden unelmien seuraaminen ja kommentointi on mielenkiintoista, ja siitä tulee varmasti yhä antoisampaa, kunhan palvelu lanseerataan suurelle yleisölle.

Unelmahautomoon liittyminen ja sen käyttäminen on helppoa. Käyttäjäksi voi rekisteröityä kätevästi niin meiliosoitteella, Google-, Facebook-, Twitter- kuin VKontakte-tunnareilla. Omia unelmiaan voi myös jakaa muihin someyhteisöihin.

Dreamdo on siis edelleen kehitysasteella. Muuten varsin toimivassa palvelussa onkin muutamia asioita, joita toivoisin säädettävän. Unelmaprofiilien Pinterest-tyylinen statuspäivitysvirta on hauska keksintö, mutta isohko fontti häiritsee lukemista jonkin verran. Linkkien jakamisessa on toistuvasti ongelmia – etenkin Spotify-linkit tuntuvat aina vain lataavan ja lataavan ja lataavan. Lopulta on pakko turvautua YouTube-linkkiin saadakseen uuden postauksen ulos.

Yes, it does

Dreamdo on ainutlaatuinen sosiaalisen median palvelu, jonka inspiroi käyttäjän toteuttamaan haaveitaan. Jo pelkän konseptin puolesta toivon Dreamdon olevan pian julkaisukuosissa ja valmiina lähtemään maailmalle. VK-liitännäisyys ja venäjää osaavan community managerin rekryilmoitus ainakin viittaavat suunitelmiin laajentaa itään.

Toivon Dreamdolle menestystä ja kiitän heitä inspiraatiosta – useamman vuoden tauon jälkeen olen jälleen innostunut fiktiosta ja alkanut kirjoittaa vanhaa kirjaprojektia uusiksi. Haluaisitko tietää, miten kirjoitusprojekti etenee? Liity Dreamdo-palveluun, niin pysyt kärryillä!

Easter Egg: Muutama viikko sitten kaveri vinkkasi katsomaan Adarels-nimisen kokoonpanon musiikkivideon, jossa hänen sukulaistyttönsä laulaa biisin Uncharted. Ihastuin biisiin, jonka tyyliä voisi kuvata “cinematic popiksi”, välittömästi – ja niin moni muukin: videota on katsottu jo tuhansia kertoja, ja esimerkiksi Yleisradio on uutisoinut bändin taustahahmoista.

 

2 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.